Από τις 7.30 τ΄αποτελέσματα για τις εκλογές στην Τουρκία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το δημοψήφισμα δεν είναι μία «συνηθισμένη» ψηφοφορία αλλά μία ψήφος για το μέλλον της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν.λίγες ωρες πριν κλείσουν οι κάλπες. Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προβλέπουν επικράτηση του «Ναι» με μικρή διαφορά. Tα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ 19:30 και 21:00 το βράδυ τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος.Τα 167.140 εκλογικά κέντρα για τους 55 εκατομμύρια ψηφοφόρους θα κλείσουν το αργότερο στις 17:00 και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ 19:30 και 21:00 το βράδυ.

Το δημοψήφισμα αναμένεται να επηρεάσει βαθιά και τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά με δεδομένη την απειλή του κ. Ερντογάν να επαναξιολογήσει τη συμφωνία των δύο πλευρών για το προσφυγικό μετά τις κάλπες.α μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με σχεδόν 252.000 αστυνομικούς και περισσότερους από 128.000 χωροφύλακες να βρίσκονται επί ποδός, μαζί με εθελοντές και φύλακες ασφαλείας. Ειδική προστασία προβλέπεται για κομβικές υποδομές, όπως μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Παρά τα δρακόντεια μέτρα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι ένας τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς σε εκλογικό κέντρο στην  επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ.

Το βράδυ του Σαββάτου, στη νοτιοανατολική Τουρκία, κούρδοι αντάρτες σκότωσαν έναν φύλακα κατά τη διάρκεια επίθεσης σε όχημα που μετέφερε αξιωματούχο του κυβερνώντος ισλαμο-συντηρητικού κόμματος AKP, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters,και ένας ακόμα σωματοφύλακας τραυματίστηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.