Εξερράγη βόμβα στα κεντρικά της Eurobank…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έκρηξη βόμβας  στα κεντρικά γραφεία της Eurobank, στην οδό Σανταρόζα 7, ανάμεσα στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί λίγο μετά τις 22.00 προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla.gr, με το οποίο άγνωστος σημείωνε ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Επιτόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας οι οποίοι και εντόπισαν μία ύποπτη τσάντα. Το σημείο αποκλείστηκε και διεκόπη η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Στις 22.40 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός και προκλήθηκαν φθορές στο κτήριο.το σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που διαπίστωσε ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτήρια.

Η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη, ενώ έρευνα διεξάγει η αστυνομία. Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν μπει οι κάμερες τόσο από την τράπεζα όσο και από παρακείμενα κτήρια. Ο αποκλεισμός των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου αναμένεται να διαρκέσει αρκετή ώρα.  Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.