Τρομοκρατικό χτύπημα μ΄ενα νεκρό αστυνομικό στο Παρίσι…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην περίφημη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι χτύπησε και πάλι η τρομοκρατία.Σύμφωνα με την Le Monde ενας άνδρας βγηκε απο ενα αυτοκινητο και άρχισε να πυροβολεί με Καλασνικοφ σε λεωφορείο της αστυνομίας. Απο την επίθεση νεκρός ενας αστυνομικός ενω δυο ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.Νεκρός έπεσε και ο δράστης απο αστυνομικές δυνάμεις.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το Reuters.

Βέβαιος ότι πρόκειται για τρομοκρατικής φύσεως ενέργεια δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Από τα πυρά έπεσε νεκρός ένας αστυνομικός, όπως επίσης και ο δράστης, ενώ δύο ακόμη αστυνομικοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Αρχικά η αστυνομική ομοσπονδία της Γαλλίας είχε ανεβάσει τον αριθμό των νεκρών αστυνομικών σε δύο, ενώ στη συνέχεια αναθεώρησε.

Το σημείο έχει αποκλειστεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις και οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γαλλική αστυνομία αποδίδει το συμβάν πιθανότατα σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι ένας άνδρας βγήκε από ένα αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικοφ.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των δραστών, καθώς η Daily Mail αναφέρει ότι ένας δεύτερος δράστης άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο του Παρισιού, ενώ το πρακτορείο Associated Press κάνει λόγο για έναν και μοναδικό δράστη. Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια άλλη επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή.

Ο δράστης που σκοτώθηκε ήταν γνωστός στις αρχές που ερευνούν το σπίτι του στο ανατολικό Παρίσι.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι και ανακοίνωσε πως οι σταθμοί του μετρό στην γραμμή 1 κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων παραμένουν κλειστοί.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για δεύτερο ύποπτο που έφτασε στο Παρίσι από το Βέλγιο με τρένο. Ματαίωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες Φιγιόν και Λεπέν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το συμβάν στο Παρίσι μοιάζει να είναι μία ακόμη τρομοκρατική ενέργεια και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Γαλλία.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα τρομοκρατικών ενεργειών που συγκλονίζουν τη Γαλλία τους τελευταίους 17 μήνες, λίγα μόλις 24ωρα πριν οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες, στην πλέον αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση της ιστορίας των προεδρικών εκλογών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.