Χιόνια και στην Αττική.Προσοχή στους οδηγούς…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα αναμένονται για τις επόμενες ημέρες με σποραδικές καταιγίδες στα νησιά, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, χιόνια στα πεδινά της Εύβοιας και τις Πελοποννήσου αλλά και στα βόρεια της Αττικής χωρίς να αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο Σύνταγμα.

Η Περιφέρεια Αττικής ανακάλεσε τις άδειες του προσωπικού της το τριήμερο 28 – 30 του μηνός κάτι όμως που δεν έχουν κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμοι, με κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, προβλήματα ενδέχεται να υπάρξουν, εκτός από το τοπικό οδικό δίκτυο, και στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Συστάσεις στους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ η πολιτική προστασία του Δήμου Κηφισιάς έχει ήδη τοποθετήσει σε 19 σημεία της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, ποσότητες αλατιού, προκειμένου να τις προμηθευτούν οι κάτοικοι.

Παράλληλα, με ποσότητες αλατιού έχουν εφοδιαστεί τα νοσοκομεία της περιοχής ΚΑΤ και Άγιοι Ανάργυροι καθώς και οι δημόσιες υπηρεσίες όπως σχολεία, ΚΑΠΗ, αστυνομικά κτίρια.

Επιπλέον, ο δήμος Βύρωνα θέτει στη διάθεση των πολιτών και σε 24ωρη βάση, το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας του δήμου (Καλλιπόλεως 59 & Αγίας Σοφίας), ως θερμαινόμενο χώρο.

Στις περιοχές που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για παγετό, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου, από σήμερα το πρωί, θα εναποθέσει σακούλες με αλάτι έξω από τις κατοικίες και από την Πέμπτη θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται απο το Σάββατο…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.