Ελευθερία…Ισότητα…Αδελφοσύνη…και Δικαιοσύνη;;;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ψηφίζουν σήμερα οι Γάλλοι για Προεδρικές εκλογές. Τ΄αλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα στην πόλη του φωτός θεωρούνται καθοριστικά για τις επιλογές των πολιτών.
Οι αναποφάσιστοι, που φθάνουν μέχρι και το 33% του εκλογικού σώματος, θα επιλέξουν υποψήφιο για την προεδρία με γνώμονα το ζήτημα ασφαλείας. Δρακόντεια τα μέτρα ενόψει του πρώτου γύρου.Είναι γεγονός ομως οτι το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στην πλευρά των αριστερών και αυτό ”μεταφράζεται΄΄απο τους παρατηρητές  ως ανάχωμα για την μεγάλη  άνοδο των ακροδεξιών.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θεωρούνται καθοριστικές όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και την ΕΕ. Σε περίπτωση επικράτησης της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου η Ένωση απειλείται με ισχυρούς κλυδωνισμούς, μιας και η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου προκρίνει ένα δημοψήφισμα για την παραμονή της Γαλλίας στην ΕΕ, αλλά και την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ενα εκατομμύριο Γάλλοι, που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές όπως η Γαλλική Πολυνησία στον νότιο Ειρηνικό και η Γουαδελούπη, η Γαλλική Γουιάνα και η Μαρτινίκα στην Καραϊβική,ψηφίζουν νωρίτερα ώστε να μην επηρεαστούν από τα αποτελέσματα στην ηπειρωτική Γαλλία

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.