Ένταση στο κέντρο της Αθήνας κατά την πορεία προς τη Βουλή

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο κατά την πορεία εργαζομένων, συνταξιούχων και συνδικαλιστιών οργανώσεων προς τη Βουλή στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Ομάδα 150 περίπου κουκουλοφόρων, αποσπάστηκαν από το κύριο σώμα της πορείας και επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας με πέτρες και ξύλα, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών. Αυτή την ώρα πάντως στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους επικρατεί ηρεμία.
………..

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η πορεία των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και θα τεθεί αύριο, Πέμπτη, σε ψηφοφορία, είχε φτάσει στο Σύνταγμα. Συμμετέχουν εργατικά σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ. «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός. Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ» αναγράφεται στο πανό που βρίσκεται στην κεφαλή της πορείας.
«Ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μαραθώνιος, δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας, τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχτούν στο καλάθι της ιστορίας και αυτό ο μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος είναι ο ελληνικός λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας που έδωσε το «παρών» στην πορεία.
Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η 24ωρη απεργία της Τετάρτης και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που εάν εφαρμοστούν θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον.
Τονίζει ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.
Στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, προχωρούν σε ένστολη διαμαρτυρία, Αστυνομικοί Λιμενικοί και Πυροσβέστες, ενάντια στο νέο μισθολόγιο.
Οι ειδικοί φρουροί κρέμασαν πανό στον Λυκαβηττό με συνθήματα κατά των περικοπών, ενώ ένστολοι απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ποιοι συμμετέχουν
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.
Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε διήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, στις 17 και 18 Μαΐου, σε ένδειξη καθολικής αποδοκιμασίας του δικηγορικού σώματος προς τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, με τις οποίες, όπως σημειώνουν, επιβαρύνονται εκ νέου οι ήδη υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων.
Προβλήματα θα υπάρξουν στις συγκοινωνίες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.