Οικονομικές ειδήσεις: Αισιοδοξία για το αυριανό Eurogroup…Απο την άλλη τρέλα με την Εφορία…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μήνυμα προς τους θεσμούς στέλνει και ο υπουργός Οικονομικών κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από αύριο κιόλας, στη σύνοδο του Eurogroup, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μία καλή και οριστική λύση στο χρέος, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) και να επιχειρηθεί η έξοδος στις αγορές, δηλώσε ο κ.Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Δύο 24ωρα μετά από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο κ.Τσακαλώτος επισημαίνει πως η χώρα ανταποκρίθηκε πλήρως και εγκαίρως στις υποχρεώσεις της, οπότε οι αποφάσεις πλέον είναι στα χέρια των θεσμών και δεν υπάρχει άλλοθι για άλλη καθυστέρηση στο θέμα της ρύθμισης του χρέους.

Απο την άλλη πλευρά η Εφορία,ετοιμάζεται για μεγάλο σαφάρι,ιδιαίτερα στα ”φρέσκα” Χρέη…

Επιχείρηση εντοπισμού φορολογουμένων που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στην Εφορία, οφειλετών με περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας, όπως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους ή πλάκες χρυσού που τα κρύβουν σε θυρίδες, αλλά και «εξαφανισμένων» εμπόρων και ανύπαρκτων ΑΦΜ ξεκινά ο ελεγκτικός μηχανισμός.Την ίδια ώρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιστρατεύει νέα «όπλα», όπως η ενεργοποίηση αυτοματοποιημένου συστήματος κατασχέσεων και είσπραξης οφειλών, ενώ σχεδιάζει μέχρι το τέλος του έτους επέκταση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και στο περιεχόμενο των θυρίδων, καθώς και σε χρηματοοικονομικά προϊόντα (μετοχές, αμοιβαία κεφαλαία, ρέπος κ.λπ.).Η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί μέχρι το τέλος του μήνα και τον Ιούνιο 27 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να εισπραχθούν 2,7 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και ακόμη 690 εκατ. ευρώ από μεγαλοοφειλέτες.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται ακόμα η προσαρμογή των συστημάτων Taxis και Elenxis, ώστε να απεικονίζονται οφειλέτες υπό καθεστώς αφερεγγυότητας για περαιτέρω αυτοματοποίηση διαδικασιών είσπραξης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.