O Iβάν Σαββίδης παίρνει το Μέγκα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε εταιρεία συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη το 20% της “Τηλέτυπος” Με ιδιωτικό συμφωνητικό και τίμημα 5 εκατομμύρια ευρώ η συναλλαγή
– Αναμένονται εξελίξεις και στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη

Συνεχίζει τις επιχειρηματικές κινήσεις “ειδικού” βάρους, ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος φέρεται να απέκτησε το 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε” εταιρεία στην οποία ανήκει το Mega.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, απέκτησε το 20% από το συνολικά 32,73% που κατείχε η “Πήγασος Εκδοτική” συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Η συναλλαγή φέρεται πως έχει πραγματοποιηθεί με ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ το τίμημα σύμφωνα με τις πληροφορίες του capital.gr ανήλθε στα 5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Τηλέτυπος.

Η συμφωνία που επετεύχθη θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: “Προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.” ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η πλευρά Μπόμπολα υποστηρίζει ότι το 20% που δόθηκε στον Ιβάν Σαββίδη είναι “καθαρό”, ενώ άμεσα αναμένεται η αντίδραση της πλευράς Βαρδινογιάννη. Ερώτημα παραμένει σε ποιου την κατοχή θα περιέλθει το ποσοστό του Mega που έχει στην κατοχή του ο ΔΟΛ.

Πηγή:Newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.