Πανηγυρίζει ο ISIS ,για τον θάνατο που σκόρπισε στο Λονδίνο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν 48, με τους 21 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα 36 άνθρωποι. Η ανάληψη της ευθύνης έγινε μέσω ενός προπαγανδιστικού πρακτορείου που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο από τις βρετανικές αρχές, σε σχέση με την ανάληψη ευθύνης από το ISIS. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μια Καναδή υπήκοος.

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε 12 συλλήψεις σε σχέση με την υπόθεση. Οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή Μπάρκινγκ στο ανατολικό Λονδίνο μετά από έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα ενός εκ των τριών δραστών. Από τους 12 συλληφθέντες οι 7 είναι γυναίκες, ενώ ένας 55χρονος άνδρας αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Όπως ανέφερε το BBC, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, η αύξηση των εξακριβωμένων απειλών για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει κλιμακωθεί χωρίς προηγούμενο, καθώς έχουν αποκαλυφθεί οκτώ συνωμοσίες τρομοκρατών μέσα στις τελευταίες εβδομήντα ημέρες. Από το 2012 έως το Μάρτιο του 2017 είχαν αποκαλυφθεί συνολικά 13 συνωμοσίες τρομοκρατών.

Ένας Έλληνας είναι μεταξύ των τραυματιών, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή το βράδυ. Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται ως σταθερή. Η Ελληνική Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί του.

Πηγή:Skai.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.