Τι θα δούμε στην εκπομπή «Checkpoint Alpha» απόψε με την Γιάννα Παπαδάκου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αυτό το Σάββατο, το «Checkpoint Alpha» ανοίγει τον φάκελο των περισσότερων Ολυμπιακών Ακινήτων, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη στο στούντιο, να δίνει απαντήσεις για όλους και για όλα.

Η έρευνα της εκπομπής αναδεικνύει την οσμή σκανδάλου που υπάρχει στην αδυναμία αξιοποίησης εγκαταστάσεων για τις οποίες δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων που φιλοξένησε η Αθήνα, η κάμερα του «Checkpoint Alpha» καταγράφει εικόνες ντροπής και ερήμωσης, στα περισσότερα Ολυμπιακά Ακίνητα.

Αποκαλυπτική είναι η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, ο οποίος μίλησε για τα ημιτελή Ολυμπιακά έργα με αφορμή την εγκατάλειψή τους καθώς και  τις μηνυτήριες αναφορές για το χιονοδρομικό στο Σέλι και το ποδηλατοδρόμιο στα Χανιά.

Απαντήσεις για τη μη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων δίνει στην εκπομπή η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού, υπεύθυνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Ο Ολυμπιονίκης και πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (2004), Κώστας Κουκοδήμος, αναφέρεται στα εμπόδια που προέκυψαν για την οικονομική εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Ακινήτων, μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Σπύρος Καπράλος, πρώην Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, περιγράφει τον τρόπο που κατάφερε να αξιοποιήσει οικονομικά, τουριστικά και κοινωνικά το Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο ήταν κλειστό για χρόνια, ενώ γίνεται αποκαλυπτικός σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στην παρακμή του θησαυρού των Ολυμπιακών ακινήτων.

Ο τελευταίος Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρος Κλαδάς, και μετέπειτα Γενικός Γραμματέας Ολυμπιακής Αξιοποίησης (μέχρι το 2007), αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν ευοδώθηκαν οι μελέτες αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων, καθώς και γιατί υποτιμήθηκε η δυνατότητα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων να προσδώσουν αξία στον χώρο.

Επίσης, στην εκπομπή αποκαλύπτονται δύο δικογραφίες-φωτιά για απάτη εκατομμυρίων με  τα εισιτήρια στο ΜΕΤΡΟ, το Τραμ, και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Η πρώτη αφορά κύκλωμα υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη διακίνηση εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων. Οι 12 εμπλεκόμενοι φέρονται να υπεξαίρεσαν πάνω από ένα εκατομμύριο από τα ταμεία της εταιρείας μέσα σε ένα χρόνο.

Η δεύτερη δικογραφία αναφέρεται σε πλαστογραφίες εισιτηρίων με δράστη την ίδια εταιρεία που είχε κερδίσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάληψη του έργου της εκτύπωσης των εισιτηρίων για λογαριασμό του ΟΑΣΑ. Σε έφοδο της αστυνομίας στο τυπογραφείο της εταιρείας, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 20 εκατομμύρια πλαστά εισιτήρια.

Στην εκπομπή μιλάνε αποκλειστικά, στη Γιάννα Παπαδάκου, οι δύο ελεγκτές – επιθεωρητές, της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι διεξήγαγαν τις έρευνες και αποκάλυψαν το σκάνδαλο με τα πλαστά εισιτήρια και το πάρτι των εκατομμυρίων ευρώ.

Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και ρεπορτάζ στο «Checkpoint Alpha», με τη Γιάννα Παπαδάκου, το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 01:30

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.