Ο Μενέλαος Τζαβέλλας σκηνοθετεί το έργο της Τάνιας Χαροκόπου «ΠΟΝΤΟΣ – ΟΜΜΑΤΕΑ ΔΑΚΡΩΜΕΝΑ»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο βραβευμένος νεαρός σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας, μετά τη μεγάλη επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Σιωπή», επιστρέφει ξανά με ένα κείμενο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα της συγγραφέως Τάνιας Χαροκόπου ‘’ΠΟΝΤΟΣ -ΟΜΜΑΤΕΑ ΔΑΚΡΩΜΕΝΑ’’.


Η συγγραφέας Τάνια Χαροκόπου έκανε μια ιστορική έρευνα για να δώσει με ακρίβεια τα γεγονότα που έγιναν τις 2 τελευταίες μέρες πριν την Γενοκτονία. Μια αληθινή ιστορία που βασίζεται στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και αναφέρεται στον εκτοπισμό εναντίον του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή του Πόντου που πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα των Νεότουρκων.

20 ταλαντούχοι ηθοποιοί επί σκηνής ζωντανεύουν τον Ελληνισμό του Πόντου με την συνοδεία χορευτικού ποντιακού συγκροτήματος και ποντιακά τραγούδια όπου μας μεταφέρουν πάνω στη σκηνή, το μεγαλείο του Πόντου.

Μια μεγάλη παραγωγή που σκοπό έχει να φέρει μνήμες από τις Χαμένες Πατρίδες. Μια ιστορία τόσο επίκαιρη, βλέποντας ακόμα και σήμερα την καταστροφή σε κοντινές μας περιοχές, ανθρώπινες ψυχές στο έλεος του πολέμου, του διωγμού για ένα καλύτερο αύριο…


Σύντομα αναλυτικά,  όλες οι πληροφορίες για την παράσταση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.