Η τρέλα των διαπραγματεύσεων…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πόση αντοχή, μπορεί να έχει ένας απλός άνθρωπος, όταν του έχουν υφαρπάξει τις οικονομίες του από το Ταμείο που πλήρωνε χρόνια για να έχει μια αξιοπρεπή πορεία ως συνταξιούχος;


Στην προκειμένη περίπτωση μιλάω για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο παραλογισμός δεν είναι μόνο στην αρπαγή της περιουσίας του Ταμείου των δημοσιογράφων από τους Πειρατές-Πολιτικούς ,τα περασμένα χρόνια ,που η Ελλάδα αγκομαχούσε ως πειραματόζωο της Ευρώπης για να επιβιώσει. Ο παραλογισμός είναι στις διαπραγματεύσεις που γίνονται τώρα για να σωθεί…

Προσέξτε η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των εργοδοτών, (Καναλάρχες , Εκδότες διαφημιστές) και την Κυβέρνηση…Mε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση να σφυρίζει αδιάφορα, γιατί τις συνέπειες των δικών της αποφάσεων πληρώνουμε, αφού το 2012 ψήφισε την κατάργηση του Αγγελιόσημού.

Λοιπόν, οι εργοδότες συνηθισμένοι να μην πληρώνουν τίποτα για τριάντα ολόκληρα χρόνια, απαιτούν τώρα να δίνουν ‘’κρατήσεις’’ έως 4ο/ο άντε και 5ο/ο ,ενώ οι εργαζόμενοι έχουν κρατήσεις 8 με 10 τοις εκατό ,αλλά ζητουν επίσης ως αντάλλαγμα να ασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Ταμείο μας, ώστε να μην πληρώνουν αυτοί και στ΄ άλλα ταμεία.

Τι άλλο απαιτούν; Να μπουν στην διοίκηση του Ταμείου μας, ώστε να ελέγχουν αναλογιστικές μελέτες και να έχουν έκπτωση φόρου. Ναι καλά διαβάζεται να έχουν έκπτωση φόρου.

Στις διαπραγματεύσεις, πολλές οι προτάσεις μεταξύ των οποίων: Μέρος του ανταποδοτικού τέλους που εισπράττει η ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ ,να περάσει στον ΕΔΟΕΑΠ. Μιλάμε για την αντικατάσταση του Πόρου, ώστε να επιβιώσει το Ταμείο μας. Κερδισμένοι και εδώ οι εργοδότες… Και μεγαλύτερες κρατήσεις, σ΄ εργαζόμενους και συνταξιούχους. Άρα αποδοχές και συντάξεις θα βρεθούν …σε πτώση.

Από την άλλη ,η Κυβέρνηση που παρακολουθεί-συμμετέχει;;- στις διαπραγματεύσεις  και περιμένει να τα βρουν εργοδότες και εργαζόμενοι για να νομοθετήσει. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι για να μην κλείσει ο ΕΟΔΕΑΠ δανείστηκε με την ψυχή στο στόμα και με πολλά πολιτικά παιχνίδια, δάνειο, από τον ΕΦΚΑ, από τα χρήματα που ουσιαστικά είναι δικά μας…Ας είναι.

Το νέο ραντεβού με την τριμερή έχει προγραμματισθεί για τις 10 Αυγούστου. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια ουσιαστική λύση, που δεν θα βάζει τον ΕΔΟΕΑΠ στις συμπληγάδες των συμφερόντων .Ένα Ταμείο που ήταν αυτόνομο, χωρίς δανεισμούς και δάνεια από το Κράτος. Θα μου πείτε έχουν αλλάξει οι Καιροί δεν έχουμε ν΄ αντιμετωπίσουμε πια εκδότες με δημοσιογραφική συνείδηση. Αλλά εκπροσώπους τους χωρίς συνείδηση .Σκέτες αριθμομηχανές. Και αν αντιστέκεσαι ;Υπάρχουν και οι απολύσεις. Το είδαμε στο STAR.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.