Οι παρελάσεις θα καταργηθούν…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Του Θέμη Δημητρακόπουλου.Συγγραφέα,Πολιτικού Επιστήμονα.

Όπως καταργήθηκε η προίκα, η εξακρίβωση της παρθενίας πριν το γάμο, η εξομολόγηση των παιδιών, το υποχρεωτικό κατηχητικό, το ανάθεμα στους ομοφυλόφιλους και τόσα άλλα που σήμερα μας φαίνονται παράλογα και απεχθή.

Ο κόσμος εξελίσσεται γιατί αυτή είναι η φυσική φορά των πραγμάτων – και αφήνει πίσω του τα απολιθώματα που αρνούνται να συντονιστούν στις απαιτήσεις της εξέλιξης.

Πάντα, άλλωστε, επιβιώνει αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα στις συνθήκες, φυσικές και κοινωνικές, που μεταβάλλονται στο βέλος του χρόνου.

Νόμος της Φύσης.

Είναι, ωστόσο, κρίμα που αυτές τις αλλαγές δεν φαίνεται να μπορεί να επιχειρήσει άμεσα η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις πεποιθήσεις και τις μόνιμες και ανυποχώρητες εξαγγελίες της Αριστεράς –αλλά και ευρύτερα της προοδευτικής κοινωνίας– σχετικά με αυτά τα τόσο σημαντικά, για την κατεύθυνση μιας κοινωνίας και μαις χώρας, ζητήματα.

Οι λόγοι προφανείς, δεν έχει νόημα να τους καταγράψουμε εδώ, φωνάζουν από μόνοι τους – κι όποιος καμώνεται πως δεν τους βλέπει, δικό του πρόβλημα.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως όλοι/ες εμείς που θα πάψουμε να μιλάμε, να διεκδικούμε και να επιδιώκουμε θεσμικά αυτές τις αλλαγές.

Αν δεν το μπορέσει η σημερινή κυβέρνηση, μια άλλη κυβέρνηση θα έρθει κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, και θα τις πραγματώσει.

Παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν –πάντα υπάρχουν αντιδράσεις από έναν φανατικό, συντηρητικό κοινωνικό και θεσμικό πυρήνα στις όποιες αλλαγές– γιατί ο κόσμος προχωράει και δεν περιμένει τα σκουριασμένα μυαλά για να τρέξει στο μέλλον.

Η αποκαθήλωση του παρελθόντος θα έρθει λοιπόν.
Έτσι συμβαίνει κάθε φορά, αλλιώς θα ζούσαμε ακόμη μες στα σκοτεινά σπήλαια των μακρινών προγόνων μας, φοβισμένοι και ανήξεροι για τον κόσμο γύρω μας.

Σε αυτά τα σπήλαια της σκέψης και της γνώσης που ακόμη επιχειρούν να μας κρατήσουν οι ανά τον κόσμο θρησκευτικοί, και όχι μόνο, ταγοί της συντήρησης και της αδράνειας.

Το μέλλον θα θριαμβεύσει γιατί κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.