Όλα όσα έγιναν στη Συναυλία του Μ. Πλέσσα και του Μαυρίκιου στη Σάμο

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Επίμονος, εμπνευσμένος, από την διαρκή εφηβεία του, σαν σε αερόστατο ανεβασμένος, ο Μίμης Πλέσσας, πετάει από γωνιά σε γωνιά της χώρας,  χαράζοντας τις νότες του στην ψυχή των θεατών που συναντά.

Συγκυβερνήτης του σε αυτό το ταξίδι, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, που μαζί με την υπέροχη φωνή του, κουβαλάει το χρυσοπράσινο φύλλο του νησιού του.

Ξεναγός αυτού του μουσικού ταξιδιού, ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, που υποστηρίζει με μαεστρία  τα συγκινητικά κείμενα της Λουκίλα Καρρέρ. Διηγείται τα μικρά μυστικά που κρύβονται πίσω από κάθε τραγούδι του Μίμη Πλέσσα. Κάποιες φορές τραγουδάει, κάποιες άλλες κάνει πρόζα,  ο απρόβλεπτος αυτοσχεδιασμός του, δίνει άλλη θαλπωρή στο ταξίδι.

 

Συνταξιδιώτης τους, η ηθοποιός και ερμηνεύτρια  Ηρω Σαΐα, που ξεπερνάει με την  φωνή της τα ορια ενός  τραγουδιού και δίνει ένταση στη δημιουργία του Μ. Πλέσσα κερδίζοντας ακόμα ένα στοίχημα στην μουσική της πορεία.

 

Η ορχήστρα των αισθήσεων, που επίσης θα συνοδεύει τον συνθέτη αλλά και τους ερμηνευτές σε κάθε προορισμό,  αποτελείται από έξι νέους πολλά υποσχόμενους μουσικούς.

Αντωνία Τσολάκη(κοντραμπάσο), Γιώργο Ντινάκο (μπουζούκι – κιθάρα), Κωνσταντίνα Ρούσσου(φλάουτο), Αλέξανδρο Κούρο(ντραμς) και Φοίβο Μπόζα(Σαξόφωνο).



 

26/6/2016 η Συναυλία στη  Σάμο:

Πρώτος σταθμός λοιπόν,  η Σάμος, που έδωσε πραγματικά μια μαγευτική βραδιά, με το φεγγάρι να κρέμεται πάνω απ το γαλάζιο του Αιγαίου με τις  νότες να παίρνουν άλλη διάσταση από την   ερμηνεία  του Μαυρίκιου Μαυρικίου αλλά και  της Ηρώ Σαΐα. Σ αυτό το πρώτο μουσικό ταξίδι οι  Σαμιώτες  χειροκροτούσαν  ασταμάτητα, επιζητώντας και άλλα τραγούδια από τα 30 που ακούστηκαν.    
Συγκινημένοι, με ένα καλό λόγο και μια ζεστή αγκαλιά για τον  Μαυρίκιο που μέσα από αυτούς τους δύσκολους μουσικά καιρούς που ζούμε, κερδίζει με την αφοσίωση  και το πάθος του,  τις εντυπώσεις και την αγάπη αυτών που τον ακούνε για πρώτη φορά.

Τάσος Χαλκιάς – Λουκίλα Καρρέρ  – Μαυρίκιος  – Κέλλυ Σταμουλάκη  – Ηρώ Σαία – Λαμπριάνα Κυριακού

 

Στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου, οι θεατές έγιναν ένα με την μουσική σκηνή και τραγούδησαν κομμάτια που όπως λέει και ο Μέγας Πλέσσας, τραγούδια που δεν  έχουν εποχή.

‘’Μέθυσε απόψε το κορίτσι μου’’, ‘’Σε βλέπω στο ποτήρι μου,’’ ‘’θα πιώ απόψε το φεγγάρι’’, ‘’καμαρούλα μια σταλιά’’, Άνοιξε Πέτρα,’’ Έκλαψα χθες σαν μέτρησα’’,’’ το Φεγγάρι πάνω θεέ μου,’’ ‘’ Όλα δικά σου μάτια μου,’’ ‘’Οι θαλασσιές σου  οι χάντρες,’’ ‘’ Έχω στενάχωρη καρδιά,’’ ‘’Αν είναι η αγάπη αμαρτία’’, ‘’Γλυκά πονούσε το μαχαίρι,’’ είναι μερικές από τις επιτυχίες που θα ακούγονται σε κάθε  συναυλία.

 

Η Νικολέττα Πικέα βάφει με τα προιόντα της MAC την Ηρώ Σαΐα


 

 

 

Στιγμές από τα καμαρίνια.

 

Το πρώτο μουσικό άλμπουμ: «διασκευές»:

Σημαντική και η νέα δουλειά που κυκλοφόρησε από την εταιρία ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ,UNIVERSAL, το νέο  άλμπουμ του Μίμη Πλέσσα και του Μαυρίκιου Μαυρικίου, που φέρει τον τίτλο «Διασκευές».

Αποτελείται από  13 τραγούδια του μεγάλου συνθέτη σε ενορχήστρωση και ερμηνεία του Μαυρίκιου. Η έκπληξη ήταν και πάλι στην Σάμο όπου το CD έγινε ανάρπαστο μετά την συναυλία

Αξίζει να σημειωθεί ότι  στο άλμπουμ στον αριθμό δυο, βρίσκεται το τραγούδι «Στιγμές» σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Λουκίλα Καρρέρ, που γράφτηκε ειδικά για τον Μαυρίκιο.


Στιγμές μετά τη Συναυλία

 

 

Το ταξίδι στη Σάμο και η φιλοξενία:

Πάντα οι περιοδείες είναι σαν ταξίδια αναψυχής με μπόλικη δουλειά, κούραση και άγχος, που αφήνουν στο τέλος μια γλυκιά γεύση και ανάμνηση.

Όλοι μια παρέα.. Μουσικοί – ηθοποιοί – δημοσιογράφοι. Πάνω απ όλα δημιουργική συντροφιά..

Αν και το νησί έχει πληγεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα, και οι ακυρώσεις έχουν φτάσει το 30%,  οι Σαμιώτες με την γνωστή φιλοξενία τους και τις παραδόσεις τους έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην παραμονή μας στο νησί..

Το Ξενοδοχείο Santa Katerina στο Πυθαγόρειο της Σάμου, μας παρείχε σπουδαίες  ανέσεις και ένα πλούσιο πρόγευμα. Όπως επίσης και καλό φαγητό από το εστιατόριο του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο Λιμάνι του Πυθαγορείου.

Επίσης πολλές ευχαριστίες στην ταβέρνα Rooster, του Γιώργου και της Ματούλας Μήτσου, που βρίσκεται στο χωριό Μυτιληνιοί, που φιλοξένησε την αποστολή μετά το τέλος της Συναυλίας και πρόσφερε τα καλύτερα πιάτα του.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Δόμνα Μπαρούνη για την άψογη οργάνωση.


Επόμενη Συναυλία 2 Ιουλίου Κηποθέατρο Παπάγου:
Ο επόμενος σταθμός της περιοδείας θα είναι στο Κηποθέατρο Παπάγου το Σάββατο  2 Ιουλίου 2016.

Μαζί τους στη συναυλία η μεγάλη κυρία  του ελληνικού πενταγράμμου Μαίρη Λίντα, ο  Δάκης η Ανδριάνα Μπάμπαλη, αλλά και μια ακόμη μεγάλη φωνή η Πόπη Αστεριάδη

Εισιτήρια:

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.