Η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή του Βαρνάβα…

Facebook
Twitter
LinkedIn
H συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης των ανέμων δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες στο έργο των πυροσβεστών,στην περιοχή του Καλάμου,που πότε οι φλόγες κατευθύνονται προς τους Αγίους Αποστόλους  και ποτε προς την περιοχή του Βαρνάβα. Τιτάνιες οι προσπάθειες των πυροσβεστών  οι οποίοι λόγω   της πυκνής καύσιμης ύλης και του πευκοδάσους δεν μπορούν να ελέγξουν τη φωτιά. Τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν ξανά στις 06:00 το πρωί.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, είπε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, η οποία μέχρι πριν από λίγο είχε φτάσει σχεδόν στην παραλία αλλά τώρα έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλησιάζει τα σπίτια των Αγίων Αναργύρων. Ο κ. Καπάκης συνιστά στους κατοίκους να απομακρυνθούν από το μέτωπο της πυρκαγιάς μέχρι να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία του.

Ήδη ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ άλλα 11 οχήματα έχουν ξεκινήσει από διάφορες περιοχές της επαρχίας και έρχονται στην Αττική.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες, με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 13 οχήματα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και της περιφέρειας, 6 οχήματα της ΕΥΔΑΠ, και 3 χωματουργικά μηχανήματα που ανοίγουν δρόμους και φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, μιλώντας τα ξημερώματα της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ. κάλεσε  τους κατοίκους να μπουν στα αυτοκίνητα τους και να κατευθυνθούν στην παραλία της Σκάλας Ωρωπού, εκκενώνοντας τους οικισμούς στους Αγίους Αποστόλους, για δική τους ασφάλεια, αλλά και για τη διευκόλυνση του έργου των πυροσβεστών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.