«Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου Κ. Μεϊντάνης – Θ. Καραμπιμπέρης» σε μια μοναδική μουσική βραδιά μαζί με Ζουγανέλη και Μαχαιρίτσα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια μοναδική βραδιά υπόσχεται στους Ζακυνθινούς και τις Ζακυνθινές η Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου για την Κυριακή 20 Αυγούστου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο. Μοναδική, γιατί θα είναι μια συνάντηση τριών σχημάτων στους πρόποδες του λόφου της Μπόχαλης:

1) Την ορχήστρα μας, η οποία αποτελείται από ογδόντα άτομα μαζί με τη νεοσυσταθείσα εικοσιπενταμελή Παιδική Χορωδία μας.

2) Την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, η οποία αποτελείται από εβδομήντα άτομα και ταξίδευσε από την Αθήνα γι’ αυτό το σκοπό στο νησί.

3) Τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους μουσικούς τους.

Κιθάρες, μαντολίνα, μπουζούκια, πιάνο, πνευστά και κρουστά δένουν τις νότες τους με τη φροντίδα των Κώστα Μεϊντάνη και Θανάση Καραμπιμπέρη για να στολίσουν τις μελωδικές φωνές των παιδικών χορωδιών και των δυο ξεχωριστών δημιουργών της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Πρόκειται για μια συνάντηση που ετοιμάστηκε με μεγάλη φροντίδα, μα κυρίως μεράκι, από όλους τους συμμετέχοντες. Οι πρώτες πρόβες ξεκίνησαν στα μέσα της άνοιξης και γρήγορα πήραν εντατικό χαρακτήρα, καθώς το πρόγραμμα είναι μεγάλο. Η διάρκειά του υπολογίζεται στις περίπου τρεις ώρες και περιλαμβάνει το ρεπερτόριο της Παιδικής Χορωδίας κι ένα σημαντικό μέρος του ρεπερτορίου των Γ. Ζουγανέλη και Λ. Μαχαιρίτσα.

Η γενική πρόβα έχει οριστεί για το απόγευμα της 19ης Αυγούστου στη μεγάλη αίθουσα της Λέσχης ο Ζάκυνθος, στην καρδιά της πόλης, την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η φετινή εμφάνιση της ορχήστρας μας, η οποία μόλις προ μηνός έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας, είναι η δεύτερη στο μεγάλο υπαίθριο θέατρο. Η πρώτη της έγινε τον περσινό Αύγουστο συνοδεύοντας στον ίδιο χώρο τον Δημήτρη Μπάση κερδίζοντας την αγάπη και τη στήριξη του φιλόμουσου ζακυνθινού κοινού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.