Προσλήψεις στο Δημόσιο με ξεκάθαρες διαδικασίες…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Οι Μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο,δεν γίνονται μ΄απολύσεις ,αλλά με αντικειμενικές διαδικασίες. Οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα γίνονται μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και μάλιστα απο τα μέσα του 2018,προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,στην εκδήλωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Από τα μέσα του 2018 θα προχωρήσουμε γραπτούς διαγωνισμούς για την προσέλκυση νέων πτυχιούχων στον δημόσιο» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός,   Στόχος της κυβέρνησης  είναι να σταματήσει το brain drain. Εξετάζουμε σοβαρά την θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για τον επαναπατρισμό νέων επιστημόνων, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις προσλήψεις και το σχέδιο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προσλήψεις δεν θα γίνονται αυθαίρετα και απρογραμμάτιστα. Δημιουργείται μηχανισμός αποτύπωσης των αναγκών είπε χαρακτηριστικά. 

Το σχέδιο αυτό αφορά την επόμενη ημέρα, την μετά μνημονίων εποχή είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προωθούμε μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αλλαγές στο Σύνταγμα. Απώτερος στόχος μας είναι η ανάκτηση της κυριαρχίας μας. Να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα που μπορεί να εξασφαλίζει στον λαό της ευημερία και κοινωνική Δικαιοσύνη. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η μεταρρύθμιση για την Διοικητική μεταρρύθμιση» είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στη λογική του κράτους λάφυρου και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αντίληψη του κράτους ως λάφυρο και ως εργαλείο πελατειακής διαχείρισης συνεχίστηκε επί δεκαετίες ως τα χρόνια της κρίσης. Αυτήν την αντίληψη για το κράτος-λάφυρο δείχνουν σήμερα οι πονηρές και δήθεν φιλελεύθερες κραυγές ορισμένων για την κατάρτιση της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας στο Δημόσιο, είπε ο πρωθυπουργός.

Το Δημόσιο από παιδί του συστήματος έγινε το αποπαίδι. Κάποιοι προσπάθησαν σε αυτό να φορτώσουν τις δικές τους αμαρτίες είπε και πρόσθεσε: Το αποκορύφωμα αυτού του νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού ήταν η μεταρρύθμιση του κ. Μητσοτάκη η οποία ταυτίστηκε «με απολύσεις και βίαιες μετακινήσεις».  Ανέφερε επίσης ότι η αξιολόγηση του κ. Μητσοτάκη απέβλεπε στις απολύσεις και τον εκφοβισμό των δημοσίων υπαλλήλων.

Με την μεταρρύθμιση που παρουσιάζουμε για πρώτη φορά με ολιστική αντίληψη της Διοίκησης και με την πολύτιμη συμβολή της Γαλλίας, ερχόμαστε για πρώτη φορά να θέσουμε τα θεμέλια για μια ιστορικού χαρακτήρα δομικής μεταρρύθμισης.

Αποτελεί ίσως μια νέα αρχή του ελληνικού κράτους ή για να το πω πιο φιλόδοξα την αρχή του νέου ελληνικού κράτους.

Δεν θέλω να απαντήσω στο “γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια”, θα πω ότι εμείς το πιστεύουμε, θα το προσπαθήσουμε και θα το κάνουμε πράξη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Μουσείο Μπενάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.