Το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» γιορτάζει είκοσι χρόνια με 17 παραγωγές – ισχύει η προσφορά των 7 ευρώ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Της Λαμπριάνας Κυριακού

Ήταν από τις πρώτες  ζυθαποθήκες  του ΦΙΞ, Αντισθένους και Θεράπου γωνία που έμελλε το 1997, να αναδυθεί  από τα βιομηχανικά  κτίσματα  της,  το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πριν ακόμη πάρει την τελική του μορφή, ανεβάζει  στον εξωτερικό χώρο του «θεάτρου» το έργο της Έλλης Παπαδημητρίου, «Κοινός Λόγος».

Είκοσι χρόνια μετά,  το Θέατρο του Νέου Κόσμου, γιορτάζει και συνεχίζει την πορεία του, πάντα με εμπνευσμένα σύγχρονα αλλά και παλιά έργα.  Είναι από τις θεατρικές εστίες, που  ανοίγει  πάντοτε την πόρτα στους νέους δημιουργούς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Η  συγκίνηση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ήταν φανερή στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, με αφορμή  την παρουσίαση του Νέου προγράμματος για την θεατρική χρονιά 2017 -2018.
«Η φετινή χρονιά έχει κάτι ξεχωριστό.» προλόγισε.  «Το θέατρο αυτό κλείνει τα 20 του χρόνια. Για μένα η στιγμή αυτή είναι έντονα φορτισμένη από συναισθήματα, μαζί και κάποια μελαγχολία. 20 χρόνια δεν είναι λίγα, ό, τι και να πεις. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους περπάτησαν κι όσους περπατούν μαζί μας, θεατρικούς και όχι μόνο»

Εφέτος το θέατρο του Νέου Κόσμου θα στηρίξει  συνολικά 17 παραστάσεις. Δεκαπέντε νέες παραγωγές και δυο επαναλήψεις.


Στην Κεντρική σκηνή στο Θέατρο του Νέου κόσμου θα φιλοξενηθεί από 5/10 έως  1/4/2018,  το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, «Με δύναμη από την Κηφισιά» σε σκηνοθεσία: Δημήτρη Καραντζά, Τετάρτη με Κυριακή.
Από 9/10/17 έως 16/1/18, Δευτέρα-Τρίτη την παράσταση «Η Ωραία του Πέραν» βασισμένη στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου σε σκηνοθεσία  Θεοδώρας Καπράλου και  Γιώργου  Παπαγεωργίου
Από  3/11/17 έως 1/4/18, Τετάρτη με Κυριακή θα παίζει η παράσταση του Σάιμον Στήβενς Heisenberg σε σκηνοθεσία  Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου
Με την νέα χρονιά, (29/1/18 έως 3/4/18) κάθε Δευτέρα και Τρίτη,  η Κεντρική σκηνή θα φιλοξενήσει το έργο της Ελένης Κοκκίδου και της Μάρθας Φριντζήλα « Σου φυλάξαμε μια θέση» , σε σκηνοθεσία της δεύτερης.
Επι σκηνής θα δούμε την  Ελένη Κοκκίδου μαζί με τον μουσικό Παναγιώτη Τσεβά. Πρόκειται για   Μια περφόρμανς που αντιμετωπίζει το τραγούδι σαν λόγο θεατρικό. Σαν μια κατάσταση στην οποία μπαίνεις όταν οι λέξεις δεν αρκούν.


Στον «Κάτω χώρο» του Θεάτρου θα φιλοξενηθεί από 2/10/17 έως 28/11/17, Δευτέρα-Τρίτη, η παράσταση  Ο γείτονάς μου Ναπολέων Λαπαθιώτη,  βασισμένη σε κείμενα του Γιώργου Ιωάννου και του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.
Από 6/10/17 έως 7/1/18, – Παρασκευή με   Κυριακή, θα παίζεται η παράσταση του Πάκο Μπεθέρα Το μικρό πόνυ σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη.
Η παράσταση «Ωκεανός” θα είναι το έργο του  Αλεσάντρο Μπαρίκο σε σκηνοθεσία Σάκη Μπιρμπίλη, που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 4 Δεκεμβρίου μέχρι 30 Ιανουαρίου 2018.
Από , 12/1/18 έως 25/2/18, Τετάρτη με Κυριακή θα παίζεται ο  Μπολιβάρ του Νίκου Εγγονόπουλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.
Από 5/2/17 έως 3/4/18, Δευτέρα-Τρίτη η παράσταση «Αρίστος» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» σε σκηνοθεσία  Γιώργου Παπαγεωργίου
Ενώ από 2/3/18 έως 1/4/18 Τετάρτη με Κυριακή σε σκηνοθεσία Εύα Βλασσοπούλου, θα παίζεται το έργο του Βασίλη Ζιώγα  «Το προξενιό της Αντιγόνης»


Στο Δώμα, θα φιλοξενηθεί  από 9/10/17 έως 12/12/17, Δευτέρα-Τρίτη “Τομή” της Πάμελα Κάρτερ σε σκηνοθεσία Μενέλαου  Καραντζά
από 18/10/17 έως 14/1/18, Τετάρτη με Κυριακή η παράσταση   Μόλλυ Σουίνυ σε σκηνοθεσία  Ιώ Βουλγαράκη
Από 18/12/17 έως 3/4/18, Δευτέρα-Τρίτη, η παράσταση Ορφέας & Ευριδίκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου
Και από  19/1/18 έως 1/4/18, Τετάρτη με Κυριακή θα παίζεται η «Η Βοσκοπούλα» σε  Σκηνοθεσία  Δημήτρη Αγαρτζίδη και  Δέσποινας Αναστάσογλου


Στην  εφηβική σκηνή επανέρχεται  το έργο του Αριστοφάνη «Νεφέλες»  σε  σκηνοθεσία   Τζωρτζίνας Κακουδάκη,  ενώ ο θεσμός του Θεάτρου Αλληλεγγύης για Παιδιά – που θα παρουσιάζεται – δωρεάν σε νοσοκομεία και ιδρύματα –   η παράσταση «Πινόκιο» σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.

Το  Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 6 Οκτωβρίου,  θα  μεταφέρει  τη μεγάλη περσινή επιτυχία «Πέτρες στις τσέπες του» με τους Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου στο θέατρο «Κιβωτός».


7ευρώ – προσφορά εισιτηρίων


Ωστόσο, για δέκα μέρες, από τις 12 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, θα ισχύσει η περυσινή προσφορά  των επτά ευρώ. Δηλαδή, όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν στην τιμή των 7 ευρώ, εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της χρονιάς.


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.