«Το Μαυροπούλι» με τον Γιώργο Κιμούλη μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

«Το Μαυροπούλι» είναι ένα καινούργιο έργο το οποίο γράφτηκε από τον σκοτσέζο συγγραφέα David Harrower το 2005, στα πλαίσια του φεστιβάλ του Εδιμβούργου, με αποτέλεσμα να γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Αφού μετά το πρώτο ανέβασμα του, η ερωτική σχέση ενός δωδεκάχρονου  κοριτσιού με έναν μεσήλικα άνδρα,  ενέπνευσε διάφορους σκηνοθέτες σε Στοκχόλμη, Αμερική,  Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα και στην  Ινδία.

Φέτος το έργο του David Harrower, ανεβαίνει  στο Θέατρο Άλμα με τον Γιώργο Κιμούλη να σκηνοθετεί τον εαυτό του, σ΄ένα παιχνίδι πόνου και επιθυμίας. Με την ηθοποιό Ανθή Σαββάκη να ενσαρκώνει το ρόλο της Una, του κοριτσιού που μετά από 15 χρόνια, αποφασίζει να συναντήσει τον Ray, για να του  ζητήσει εξηγήσεις. Έτσι ο ασκός του Αιόλου ανοίγει και για τους δυο ήρωες, και μια σκληρή διαμάχη μεταξύ αλήθειας και παράνοιας, μπερδεύει, αποκαλύπτει αλλά ξεκαθαρίζει βίαια το τοπίο.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο χώρο εργασίας του Ray. Ένα γραφείο γεμάτο σκουπίδια και ακαθαρσίες. Οι σκέψεις του διακόπτονται ξαφνικά, όταν στον χώρο εισβάλει η Una, μια 27χρονη νεαρή γυναίκα που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον ίδιο,  15 χρόνια πριν. Το  παρόν δεν μπορεί να απαλλαχτεί από τα τραυματικά γεγονότα του παρελθόντος. Οι  δαίμονες της Una, της έχουν νεκρώσει τα πάντα στη ψυχή της. Κινείται ορμέμφυτα και επιζητά λύτρωση. Ο Ray με τη σειρά του, πρέπει να της απαντήσει και να της εξηγήσει ότι δεν τη έφυγε ποτέ,  από  εκείνη την εκδρομή που «σφράγισε» τον έρωτα τους.  Ωστόσο τα έξι χρόνια φυλάκισης του, ήταν μεν καταστροφικά γι αυτόν,  αλλά δεν τον εμπόδισαν να συνεχίσει τη ζωή του.



Είδαμε μια πολύ καλή και έντονη παράσταση. Οι ήρωες γνωρίζουν την αλήθεια, ο θεατής είναι αυτός που «παιδεύεται» με τις ανατροπές και τις συνεχόμενες αποκαλύψεις. Εντούτοις μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα,  τα πράγματα ποτέ δεν τελειώνουν όπως αρχίζουν.

Είναι  από τα έργα που αναμφισβήτητα ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία της υποκριτικής του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος ανέδειξε μέσα από τα σκηνικά της Χριστίνας Κωστέα και τους φωτισμούς της Κατερίνας Μαραγκουδάκη τις σκιές των ψυχών δυο ανθρώπων, που παγιδεύτηκαν μέσα στην σεξουαλική τους επιθυμία.  Η Άνθή Σαββάκη, για το μικρό χρονικό διάστημα που είχε για να δουλέψει το ρόλο, αξίζει πολλά συγχαρητήρια, αφού πατούσε στη σκηνή χωρίς ανασφάλεια, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του ρόλου.

Είναι μια παράσταση που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή, καθ όλη τη διάρκεια του έργου. Παίζεται από Τετάρτη μέχρι Κυριακή, και είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να ζήσει μια έντονη παράσταση με σασπένς.

Στο τέλος μην βιαστείτε να βγείτε από την αίθουσα, καθήστε να απολαύσετε το τραγούδι που συνέθεσε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τις ανάγκες της παράστασης.


 


Παίζουν:

Γιώργος Κιμούλης

Ανθή Σαββάκη

Νίκος Λαγός

Γεωργία Πασιπουλαρίδη

Ζωή Πετράκη.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβάνιδης

Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα

Κοστούμια: Σοφία Νικολαίδη

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Video: Κώστας Κιμούλης

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη: 19.30 (λαϊκή απογευματινή)

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 20.00


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Πλατεία: 20€

Εξώστης: 18€

Λαϊκή απογευματινή: 18-16€

Μειωμένο: 15€

Ανέργων: 10€


Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις τηλ. Επικοινωνίας 210 3639343


Η ηλεκτρονική προπώληση ξεκίνησε μέσω του δικτύου www.viva.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.