Έκτακτη Είδηση: Σύγκρουση αεροπλάνου με ελικόπτερο κοντά στο Μπάκιγχαμ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε αεροσκάφος και ελικόπτερο, ενώ βρίσκονταν σε πτήση, πάνω από την περιοχή του Μπακινχαμσάιρ. Φόβοι εκφράζονται για πολλούς νεκρούς.

 

 

Όπως επισημαίνεται, συγκεκριμένα, από την υπηρεσία ασθενοφόρων της Νότιας και Κεντρικής Βρετανίας, εξαιτίας της σύγκρουσης αναμένεται να υπάρξουν πολλά θύματα.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας δήλωσε ότι έλαβαν επείγον τηλεφώνημα στις 12:09, τοπική ώρα, για εναέρια σύγκρουση κοντά στο Αϊλέσμπερυ του Μπάκιγχαμ.

«Τρία από τα ασθενοφόρα που στείλαμε, μας ενημέρωσαν για μεγάλο αριθμό θυμάτων στο σημείο, όμως δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο», ανέφερε ειδικότερα.

Εμπειρογνώμονας σε θέματα αεροπλοϊας τόνισε, ωστόσο, ότι δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής εκφράζουν ακόμη ελπίδες για εύρεση επιζώντων.

Άλλος εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος εναέριος χώρος είναι «πολύ απασχολημένος» οπότε δυσκολεύει ελαφρά αεροσκάφη που πετούν χαμηλά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Yπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο σημείο στις 12:06, τοπική ώρα, δίπλα στο Waddesdon Manor.


Όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πιθανόν και τα δύο εναέρια μέσα να προέρχονταν από το αγγλικό αεροδρόμιο Wycombe Air Park.

Σύμφωνα με Tweet της Πυροσβεστικής, «δυνάμεις έχουν φτάσει στο σημείο του ατυχήματος κοντά στο Waddesdon. Ο κυβερνητικός οργανισμός Air Accidents Investigation Branch (τομέας υπεύθυνος για την έρευνα τέτοιων ατυχημάτων) έχει ενημερωθεί. Διακόπτεται για το υπόλοιπο της ημέρας το οδικό δίκτυο».

Περισσότερα στοιχεία αναμένονται μετά τον έλεγχο από το Δίκτυο Ερευνών για τα Αεροπορικά Ατυχήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.