ΤΟ ΠOΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ; | της Λαμπριάνας Κυριακού

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

“Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων
Εμείς καθόμασταν τα βράδια
Και ζωγραφίζαμε σκηνές απ’ την αυριανή ευτυχία του κόσμου.”
Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας. Τάσος Λειβαδίτης

Όσο και να επιχειρούν κάποιοι επιτήδειοι κάθε χρόνο να αμαυρώσουν  την επέτειο της  εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα ντοκουμέντα και τα χειρόγραφα της ιστορίας, τους νικάνε κατά κράτος. Το Πολυτεχνείο είναι Εδώ, Το Πολυτεχνείο Ζει. Το τραγουδάμε…

Κι εμείς σήμερα θα τραγουδήσουμε και θα τιμήσουμε την μέρα, μέσα από το πολιτικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Κούνδουρου «Τα τραγούδια της Φωτιάς». Δεν θα πούμε πολλά… ούτε θα αφηγηθούμε ξανά και ξανά τα ίδια γεγονότα, ούτε θα συγκρουστούμε με  τις γνώμες αυτών που μέχρι και σήμερα υποβαθμίζουν την εξέγερση που τους έκοψε τα σχέδια  στη μέση.  Δεν αρκεί;; Διχοτόμησαν την Κύπρο, σκότωσαν δυο αδελφούς λαούς, σκότωσαν την Δημοκρατία.

Στην συνέχεια πήραμε τη ζωή μας στραβά, πιστεύοντας σε λάθος καθοδηγητές. Ναι… ύστερα  καταχραστήκαμε και το Ψωμί και την Παιδεία και την Ελευθερία, γι αυτό 44 χρόνια μετά, πληρώνουμε όλα τα λάθη μας.

Στο χέρι μας είναι αν θα τα καταφέρουμε!!  Ας σταματήσουμε στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια να τσακωνόμαστε και ας συμφωνήσουμε επιτέλους ότι το εμείς και το  εσείς  δεν μας βγάζει πουθενά… Ας το πάμε απ την αρχή… κι ας σταματήσουν τα ψέματα!!



{youtube}S0Z_uiPzu6Q{/youtube}

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.