Δεν φταίει ο κακος μας ο καιρός για το έγκλημα στην Μάνδρα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν είναι ώρα για πολιτική αντιπαράθεση ιδιαίτερα πάνω απο 22 πτώματα που δεν έφερε ο κακός μας καιρός,αλλά οι πράξεις των ανθρώπων.Επιτέλους σ΄αυτή τη Χώρα πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Γιατί υπάρχουν υπεύθυνοι που είναι σαν να έπνιξαν με τα ίδια τους τα χέρια αυτούς τους ανθρώπους που ο φριχτός τους θάνατος θα μείνει για καιρό χαραγμένος στη μνήμη μας.Δεν θα μείνω στις αντιπαραθέσεις της Δημάρχου (11 χρόνια Δήμαρχος ) Θα μείνω στις δηλώσεις του Καθηγητή Γεωλογίας κ.Παπανικολάου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για το «χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας», καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μάθημα που έκανε σε μεταπτυχιακούς του φοιτητές ήταν πάνω στις συγκεκριμένες περιοχές με βάση τις προηγούμενες καταστροφές και, μάλιστα, τους έλεγε ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει.Ειδικότερα τόνισε ότι το ρέμα που κατεβαίνει από το όρος Πατέρα, παράλληλα με την παλαιά εθνική, έχει μπαζωθεί από τον δήμο Μάνδρας και έχει χτιστεί χώρος στάθμευσης για τα οχήματα του δήμου. Έχει διακοπεί, λοιπόν, για 500 μέτρα η κοίτη του ρέματος. Ήταν βέβαιο, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή σε περίπτωση σφοδρής καταιγίδας δεν θα έμενε τίποτα όρθιο.

Ο καθηγητής επισήμανε πως «εάν θέλουμε κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να κάνουμε κάτι σωστό πρέπει η περιφέρεια σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται να κάνουν μια μελέτη η οποία ταυτόχρονα θα προτείνει και τα έργα που απαιτούνται».

Kατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στη δυτική Αττική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.