Αίγυπτος: 200 νεκροί από έκρηξη σε τέμενος στο Σινά

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τεράστιες διαστάσεις προσλαμβάνει ο απολογισμός από τη βομβιστική και ένοπλη επίθεση σε τέμενος στο Σινά της Αιγύπτου.

 

Σε τουλάχιστον 200 ανέρχονται πλέον οι νεκροί, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου MENA, ενώ 130 είναι οι τραυματίες.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι επέβαιναν σε περίπου τέσσερα τζιπ, άνοιξαν πυρ εναντίον πιστών που επέζησαν και προσπάθησαν να διαφύγουν από το σημείο.

Καμία οργάνωση  δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη. Σημειώνεται πως το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος διαθέτει ενεργό βραχίονα στην Χερσόνησο του Σινά που βρίσκεται σε συνεχή σύρραξη με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η επίθεση έγινε στην πόλη Μπιρ Ελ-Αμπντ, στο βόρειο Σινά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης προσευχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, στόχος των ενόπλων ήταν άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που προσεύχονταν εντός του τεμένους.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας  έχουν καταδικάσει την τυφλή επίθεση.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ειδεχθή επίθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας επίσης την αλληλεγγύη της χώρας μας «στον φίλο αιγυπτιακό λαό».

Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού», προσέθεσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.