Απέσυρε τελευταία στιγμή την τροπολογία για τις απεργίες…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το υπουργείο Εργασίας απέσυρε τελικά τις τροπολογίες που είχε προαναγγείλει ότι θα ψηφιστούν  στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Η επίμαχη τροπολογία για την απεργία, προβλέπει πως για την κήρυξή της θα πρέπει να απαιτείται το 50% των μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης αντί του 20% που προβλέπει ο ισχύον νόμος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όλες οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.

Νωρίτερα, το ΚΚΕ είχε προαναγγείλει ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία αναφορικά με την κήρυξη των απεργιών.

Σημειώνεται πάντως ότι το εν λόγω θέμα αποτελεί και ένα από τα συμφωνηθέντα προαπαιτούμενα μεταξύ κυβέρνησης – θεσμών για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Η σχετική ρύθμιση κατατέθηκε ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τον δορυφόρο «ΕΛΛΑΣ ΣΑΤ» που ψηφίζεται σήμερα.

Ειδικά, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «ορίζεται ότι για τη συζήτηση και λήψη απόφασης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ½ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπο προϋποθέσεις και από το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.