Τρεις ημέρες δύσκολες για την Πρωτεύουσα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από αύριο Τετάρτη τα μέτρα Ασφαλείας στην Αθήνα θα είναι ασφυκτικά.Μνήμη Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν Πέμπτη και Παρασκευή έχουν ολες τις δυνάμεις της Αστυνομίας ι σε πλήρη ετοιμότητα. Στην πρώτη γραμμή ομως είναι και οι πλειστηριασμοί που συνεχίζουν ηλεκτρονικά αλλά και στοΕιρηνοδικείο…

Αυριο, Τετάρτη  θα πραγματοποιηθούν πορείες για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκωνέα στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά, όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται επιθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια.

Οι εντολές που  έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών.

Ταυτόχρονα, το πρωί της Τετάρης θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και θα κλείσουν κεντρικοί δρόμοι, ενώ όπως κάθε χρόνο  θα κλείσουν και κάποιοι σταθμοί του μετρό.

Εν τω μεταξύ έκρυθμη και η ατμόσφαιρα  στα Ειρηνοδικεία αναμένεται να υπάρχει αστυνομική δύναμη και εκει προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.
Την Πέμπτη ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έρχεται συνοδεύομενος απο την συζυγό του Εμινέ,αλλά και με δική του δύναμη ασφαλείας.

Ενδεικτικό των μέτρων ασφαλείας που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή, λίγο πριν την άφιξη, αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ερντογάν στην Ελλάδα, είναι πως σήμερα έφτασαν Τούρκοι κομάντος στην Αθήνα, ενώ μία δεύτερη ομάδα αναμένεται να έρθει σήμερα. Οι τουρκικές ομάδες ασφαλείας θα συμμετάσχουν σε συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Οπως είναι αναμενόμενο, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο. Οι Τούρκοι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Αθήνα κάνουν  αυτοψία στις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν, ενώ ελέγχουν και την περιοχή στην οποία θα διαμείνει.

Μαζί με τους Τούρκους κομάντος στην Ελλάδα, θα φτάσουν και 6 θωρακισμένα αυτοκίνητα (3 για την Αθήνα και 3 για την Κομοτηνή) που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν. Το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα διαμείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος, αναμένεται να προκαλέσει ασφυξία στην Αθήνα, με κλείσιμο δρόμων σε κάθε μετακίνηση.

Την ίδια ώρα, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική θα βρίσκονται στις… επάλξεις. Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε ταράτσες «χτενίζοντας» τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος. Ετσι, για άλλη μία φορά το κέντρο της πόλης θα είναι σχεδόν απροσπέλαστο για τους πολίτες εκείνες τις ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.