Δεν το χωράει ανθρώπινος νους…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Καμιά λογική ερμηνεία δεν δύναται να εξηγήσει το έγκλημα που διέπραξε ο αστυνομικός στους Αγίους Αναργύρους  σκοτώνοντας τη γυναίκα του την πεθερά του και το 4χρονο κοριτσάκι του που λίγες  ωρες  πριν του έπαιρνε γλυκίσματα και το πήγαινε βόλτα για να χαρεί τα χριστούγεννα λαμπιόνια οπως αναφέρουν οι γείτονες. Η τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο θέτει μεταξύ άλλων και το θέμα της ψυχικής ισορροπίας των αστυνομικών που φέρουν όπλα.

Οι αστυνομικοί περνούν περιοδικά από την επιτροπή καταλληλότητας. Ο αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπαντιώτης που υπηρετούσε στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είχε περάσει το 2011 από την επιτροπή, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα.

Ο αστυνομικός  δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες που δίνουν ανωτεροί του αλλά και το φιλικό του περιβάλλον.

ο 47χρονος αρχιφύλακας, το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν το μακελειό, είχε πάρει την 4χρονη ετών κόρη του και την πήγε βόλτα. Μάλιστα, κατά τους ίδιους μάρτυρες, της αγόρασε γλυκά και ζαχαρωτά από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς. Πως είναι δυνατόν λένε οι γείτονες να εφτασε σ΄αυτό το σημείο για κληρονομικά οπως λένε οι φήμες.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας σκότωσε την σύζυγό του, την πεθερά του και στη συνέχεια  ξάπλωσε δίπλα στην κορούλα του, την οποία πυροβόλησε και σκότωσε, λίγο πριν αυτοκτονήσει γονατιστός, πλάι της.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγούμενα είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας, μέχρι χτες στις 17.00 το απόγευμα, ήταν με τον Κώστα Σημίτη στην φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996, καθώς συνόδευαν τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη επρόκειτο να έχει έχει ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.