Κουβέντα με την ηθοποιό Βερόνικα Δαβάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι μεγάλοι θίασοι και οι μεγάλες σκηνές,  έχουν ένα μικρό μειονέκτημα,  δεν αφήνουν εύκολα να φανεί το ταλέντο πολλών νέων ηθοποιών.

Εμείς όμως εντοπίσαμε την Βερόνικα Δαβάκη, μια υπερταλαντούχα ηθοποιό και  ερμηνεύτρια, που την έχουμε δει να παίζει τα τελευταία χρόνια,  στις μεγαλύτερες θεατρικές παραγωγές της χώρας.  Τη Βερόνικα Δαβάκη την συναντήσαμε στην παράσταση «Νίκη» στο «Θέατρον» του  Ελληνικού Κόσμου  σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή όπου συμμετείχε.  Αυτό τον καιρό ενσαρκώνει την θεά Ήρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο έργο «Η γέννηση του κόσμου και ιστορίες των θεών του Ολύμπου» σε σκηνοθεσία Κάρμεν  Ρουγγέρη. Η Βερόνικα Δαβάκη, δεν είναι μόνο καλή ηθοποιός αλλά, θα έλεγα είναι η κρητικιά με την Σμυρναϊκή φωνή.

 

Ας πάμε να την γνωρίσουμε.

μιλάει στην Λαμπριάνα Κυριακού

Λένε στις μέρες μας,  ο καλός ηθοποιός  πρέπει να ξέρει να τραγουδάει  κι εσείς κάνετε πολύ καλά και τα δυο. Δεν είστε μόνο απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης, αλλά έχετε  παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής. Ωστόσο για το  νεαρό της ηλικίας σας  έχετε ένα πλούσιο βιογραφικό με πολύ καλές συνεργασίας. Ας μιλήσουμε για σας.

Κάτι πολύ ωραίο στην υποκριτική είναι που οποιαδήποτε δεξιότητα ή γνώση ή εμπειρία μπορεί να φανεί χρήσιμη και πολλές φορές μοιραία! Γιατί ο κάθε ρόλος είναι ξεχωριστός, έχει επάγγελμα, χόμπι, δεξιότητες, αγαπημένες συνήθειες. Ο δρόμος προς εκείνον ανοίγει όσο βρίσκεις τα κοινά που σας συνδέουν!

Μου συμβαίνει συχνά να σκέφτομαι έτσι. Σαν μια καλή δικαιολογία για τα περίεργα.. Έτσι διδάχτηκα κλακέτες, έκανα ξυλοπόδαρα, φοίτησα στη Σχολή  Καλών Τεχνών, κρεμάστηκα από ακροβατικά πανιά, παρακολούθησα σεμινάρια για κλόουν . Έτσι ξεκίνησα και μαθήματα τραγουδιού, πριν ακόμα μπω στη δραματική σχολή. Μόνο που σ αυτό το τελευταίο ανακάλυψα μια άλλη, εξίσου σημαντική πτυχή μου και από τότε δεν την αποχωρίστηκα .


Αν και Κρητικιά το Ρεμπέτικο και το Σμυρναίικο τραγούδι σας πάει πολύ.

Αν και κρητικιά δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής να δοκιμάσω να τραγουδήσω τις μουσικές του τόπου μου. Μέχρι στιγμής!

Κάτι βρίσκω από τον εαυτό μου στο σμυρναίικο και το ρεμπέτικο, δεν μπορώ να το ορίσω ακριβώς. Η μουσική αυτή μου είναι οικεία και απαραίτητη και έχω μια αίσθηση επιστροφής.  Είναι γειωμένα τραγούδια, πολύ ανθρώπινα , μιλάνε για πόνο, αγάπη , έρωτα, ξεριζωμό με αμεσότητα στους στίχους και τη μουσική τους. Αυτό μου αρέσει πολύ,

{youtube}PMZDIl2zVQY{/youtube}

Δεν είναι πιο μαγικό το θέατρο για παιδιά;

Δεν θα έλεγα πως είναι πιο μαγικό. Πιο φωτεινό η πιο χαρούμενο ναι. Η μαγεία όμως οφείλει να βρίσκεται σε όλες τις παραστάσεις. Διαφορετικά κάτι κάναμε λάθος..

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με την Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία πρωτοστατεί σ αυτό το είδος;

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, όπως ακριβώς το είπατε πρωτοστατεί σ αυτό το είδος και όχι τυχαία. Κοιτάζω πάντα με θαυμασμού ανθρώπους σαν εκείνη, είναι γεμάτοι θέατρο.  Είναι η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε και νομίζω είναι ακόμα καλύτερα από την πρώτη. Γνωρίζω πια τον κώδικα της κι εκείνη το υλικό νου. Οι προικισμένοι καλλιτέχνες , όπως η Καρμεν, ξέρουν και μπορούν να είναι γενναιόδωροι, να αλληλοεπιδρούν και να μοιράζονται.

 

Αυτό τον καιρό παίζεις την θεά Ήρα στη νέα παραγωγή της Κάρμεν Ρουγγέρη, που έκανε πρεμιέρα πρόσφατα στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Ναι παίζω την θεά Ήρα,  στην παράσταση «Η γέννηση του κόσμου και ιστορίες των θεών του Ολύμπου» σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Πρόκειται για μια παράσταση που παρουσιάζει ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των Θεών του Ολύμπου. Ιστορίες που έπλασε  ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του. Παίζουμε κάθε Κυριακή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αυτόν τον καιρό ασχολείστε με κάτι άλλο πέραν των  παραστάσεων;

Ναι, ετοιμάζω διασκευές σε παραδοσιακά αρμενικά τραγούδια με στίχους του ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Τώρα βρισκόμαστε στο στούντιο. Το απολαμβάνω αλλά έχω και πολλή αγωνία.  Είναι μεγάλο στοίχημα για μένα να καταφέρω να μεταφέρω τον κόσμο που είδα και αισθάνθηκα εγώ όταν τα πρωτο άκουσα.


Την επικαιρότητα την παρακολουθείτε; Υπάρχει κάποιο θέμα που σας απασχολεί;

Προσπαθώ να είμαι ενήμερη. Συχνά όταν παρακολουθώ ειδήσεις η διαβάζω ειδησεογραφικά site πανικοβάλλομαι. Η εποχή μας χρειάζεται συνεχή αγώνα σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Αυτό είναι μεν κουραστικό, είναι όμως και η απόδειξη της προοπτικής και της δυνατότητας εξέλιξης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.