Ποιοι εξαπάτησαν τον Martin Schulz – To δριμύ κατηγορώ της αδελφής του

Facebook
Twitter
LinkedIn

“Λάκκο με φίδια” χαρακτήρισε την ηγετική ομάδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) η αδελφή του Μάρτιν Σουλτς, η Ντόρις Χαρστ, και κατηγόρησε την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες και τον Αντιπρόεδρο Όλαφ Σολτς ότι του είπαν ψέματα και τον εξαπάτησαν, ενώ θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν ως “αποδιοπομπαίο τράγο”.

 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Die Welt», η κυρία Χαρστ, μέλος και η ίδια του SPD, άσκησε αυστηρή κριτική στην ηγετική ομάδα του κόμματος για την συμπεριφορά της έναντι του αδελφού της, Μάρτιν Σουλτς. Ακόμη αποκάλυψε ότι και ο αποκλεισμός του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ από την επόμενη κυβέρνηση ήταν στο πνεύμα της συγκεκριμένης ομάδας.

«Η Αντρέα Νάλες, ο Όλαφ Σολτς και άλλοι τον χρησιμοποιούν ως αποδιοπομπαίο τράγο, θέλουν να του φορτώσουν την ευθύνη για όλα», δήλωσε για τον αδελφό της η κυρία Χαρστ.


Το δριμύ κατηγορώ της αδελφής του Μάρτιν Σουλτς

Η κυρία Χαρστ κατηγόρησε ακόμη τα συγκεκριμένα στελέχη ότι είπαν ψέματα στον αδελφό της και τον εξαπάτησαν. «Γι’ αυτό, μετά την επιτυχημένη περίοδό του ως κορυφαίου πολιτικού στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ο λάκκος με τα φίδια του Βερολίνου δεν του ταίριαζε«, πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ενόψει της ψηφοφορίας των μελών για την επικύρωση της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση συνασπισμού και της αλλαγής αρχηγού, πληθαίνουν οι φωνές διαφωνίας με την ηγετική ομάδα, ενώ πολλά στελέχη ζητούν εκλογή του αρχηγού από τη βάση του κόμματος. «Στην ανανέωση του SPD περιλαμβάνεται και μια διαφανής διαδικασία για την εκλογή του αρχηγού. Δεν μπορεί η ηγεσία του SPD να δίδεται με αυτόν τον τρόπο και το κόμμα να βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων«, δήλωσε το στέλεχος της αριστερής πτέρυγας του SPD Χίλντε Ματχάις στην «Tagesspiegel».

Τις σκέψεις για εκλογή του επόμενου αρχηγού από τη βάση του κόμματος απέρριψε πάντως ο Αντιπρόεδρος του SPD Ραλφ Στέγκνερ, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται καν από το καταστατικό. «Είναι απαραίτητη μια ευρεία απόφαση, αλλά σε καμία περίπτωση οι θέσεις δεν μοιράζονται πίσω από κλειστές πόρτες», δήλωσε, σε αντίθεση με την υπηρεσιακή υπουργό Εργασίας και Οικογένειας Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία δήλωσε ανοιχτή στην ιδέα, καθώς, όπως είπε στην «Rheinische Post», «η άμεση συμμετοχή των μελών δημιουργεί εμπιστοσύνη».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.