Ο Ερντογάν καλεί σ΄επιστράτευση…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ερντογάν στον Λαό του:Επιστράτευση γιατι θα έχουμε θερμό καλοκαίρι…

”Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης. Θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι. Μετά τις συσκέψεις που κάνουμε με τη στρατιωτική ηγεσία, και αν κληθεί ο λαός μας με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει, με πρώτο εμένα».

Ο Ερντογάν μίλησε και για το «ένδοξο παρελθόν της οθωμανικής αυτοκρατορίας», λέγοντας με νόημα πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όταν κάποτε ήταν «18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πού φτάσαμε…»!

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου προκάλεσε πανικό στους πολίτες της χώρας. Λίγο μετά τις δηλώσεις τού Ερντογάν, δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι άρχισαν μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο διαδίκτυο να ψάχνουν τα φύλλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης!

Αποτέλεσμα; Κατέρρευσε όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους!

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία για 35η ημέρα συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας και ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε πως «σκοτώθηκαν 1.873 τρομοκράτες».

Μάλιστα, στον απόηχο των δηλώσεων αυτών του Ερντογάν, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα να έχουμε πρόωρες εκλογές στην Τουρκία.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.