Πωλείται το Κάστρο του Ρούμπενς

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο μεγάλος μαέστρος της ζωγραφικής, ο παγκοσμίου φήμης Πιέτερ Πάουλ Ρούμπενς έμενε στο κάστρο Elewijt (σημερινό Βέλγιο) από το 1635 έως τον θάνατό του, το 1640.

Ζωγράφισε εκεί πολλούς πίνακες. Μεταξύ αυτών και το «Θέα του Χετ Στέεν, νωρίς το πρωί» (1636). Το κάστρο τίθεται τώρα προς πώληση με αρχική τιμή, 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιδιοκτησία, που απέχει περί τα 25 χιλιόμετρα από την Αντβέρπη, προς το νότο, διαθέτει 33 δωμάτια και περικλείεται στις τρεις πλευρές της από τάφρο. Ανεγέρθη το 1304. «Ο τωρινός ιδιοκτήτης προχώρησε από το 1955, σταδιακά, σε εργασίες ανακαίνισης και το 2009 το κάστρο ανακηρύχθηκε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς» υπογραμμίζει, σε ανακοίνωση, το μεσιτικό γραφείο Engel & Völkers που έχει αναλάβει την πώληση.

«Ο παγκοσμίου φήμης ζωγράφος από την Αντβέρπη, Πιέτερ Πάουλ Ρούμπενς αγόρασε το κάστρο για να ζήσει εκεί με τη δεύτερη σύζυγό του, τη 16χρονη Ελένα Φουρμέντ. Ανασχεδίασε πλήρως το κάστρο σε φλαμανδικό αναγεννησιακό στυλ και παρήγγειλε να τοποθετηθεί το οικόσημό του πάνω από το τζάκι, στο σαλόνι. Από τότε, όλοι αναφέρονταν στο κάστρο ως το “Κάστρο του Ρούμπενς”» πρόσθεσαν οι μεσίτες από το Μέχελεν.

Δεν θέλησαν να διευκρινίσουν κατά πόσον έχει ήδη βρεθεί αγοραστής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.