Εφυγε απο τη ζωή ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ  σε ηλικία 76 ετών στην οικία του, στο Κέμπριτζ της Μ. Βρετανίας, οπως γνωστοποίησε εκπρόσωπος της οικογένειάς του. Ο Χόκινγκ έπασχε απο τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση)κατάσταση που είχε εκελιχθεί κατά τη διάρκεια των ετων.Επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας.Παντρεύτηκε δύο φορές και είχε τρία παιδιά.
«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα», ο οποίος «ήταν σπάνιος άνθρωπος» και «σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη»Και συμπλήρωσαν:

«Μια φορά είχε πει “δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς”. Θα μας λείπει για πάντα», συμπλήρωσαν.

Ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μια κοσμολογία που εξηγήθηκε από μια ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής. Ηταν φανατικός υποστηρικτής της ερμηνείας πολλών κόσμων της κβαντικής μηχανικής.

Ηταν επίτιμος συνεργάτης της Βασιλικής Εταιρείας των Τεχνών, ισόβιο μέλος στην Επισκοπική Ακαδημία Επιστημών, και αποδέκτης του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας, το υψηλότερο πολιτικό βραβείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Χόκινγκ ήταν Καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ μεταξύ 1979 και 2009.

Είχε συντάξει εργασίες εκλαϊκευμένης επιστήμης, στις οποίες συζητούσε τις θεωρίες και την κοσμολογία του γενικά. Το βιβλίο του Το Χρονικό του Χρόνου έμεινε στη λίστα με τα best-seller της Βρετανικής Sunday Times για 237 εβδομάδες σπάζοντας ρεκόρ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.