«Τα 5 Στοιχεία» της Αννας Μπουρμά ανεβαίνουν στο υπέροχο Θέατρο Απόλλων της Σύρου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Με μια σπίθα, ο μουσικoσυνθέτης Τάκης Μπουρμάς, ανάβει φωτιά στο καπάκι του σιδερένιου πιάνου, που κοσμεί την σκηνή. Με μια σπίθα άνοιξε  για πρώτη φορά, το 2016, η αυλαία της  μουσικοθεματικής παράστασης, της Άννας Μπουρμά «Τα 5 Στοιχεία».


Μετά από σχεδόν δυο χρόνια, κάνουμε λόγο, για μια παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, πραγματοποιώντας πάνω από 30 sold out παραστάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο Θέατρο Αλκμήνη, “Τα 5 Στοιχεία” ταξιδεύουν  στη Σύρο και συγκεκριμένα στο υπέροχο θέατρο Απόλλων,  την Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου.

«Τα 5 στοιχεία» δεν είναι αποτέλεσμα μιας φαεινής σκέψης, ούτε στηρίχθηκε πάνω στις ιδέες άλλων. Είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτογενής σύλληψης, που έγινε μεταξύ γνώσης, μουσικής νοημοσύνης και ερεθίσματος, με γνώμονα τα 4 βασικά  στοιχεία της φύσης – φωτιά – νερό – αέρας – γη, ένα  5ο που στηρίζεται πάνω στη Θεογονία του Ησίοδου και ένα 6ο  που κατά την άποψη μου,   δημιουργείται εκείνη την ώρα, πάνω στη σκηνή.

Δεν είναι θεατρική παράσταση, εμπεριέχει όμως μικρά στοχαστικά κείμενα που  παρεμβάλλονται μεταξύ των στοιχείων, και μας προετοιμάζουν γι αυτό που θα ακούσουμε. “Τα 5 στοιχεία” είναι μια μουσικοθεματική  παράσταση που ενεργοποιεί τα ανθρώπινα  συναισθήματα μας.     Είναι μια παράσταση που αντιπροσωπεύει λίγο πολύ,  αυτό που έχουμε όλοι  μέσα μας. Το Καλό και το ορμέμφυτο.

Με αγαπημένα γνωστά τραγούδια,  η Αννα Μπουρμά, σκηνοθετεί και ολοκληρώνει μια πρωτότυπη και αρκετά μελετημένη δουλειά… που όπως λέει και η ίδια, είναι μια δουλειά  με χαρακτήρα.

Μουσικές, στίχους και κείμενα που υπογράφει ο συνθέτης Τάκης Μπουρμάς εισάγουν τους θεατές στον κόσμο των στοιχείων. Σύγχρονες τεχνικές όπως, computer programming & projection mapping δίνουν την νότα της τεχνολογίας στο μαγικό αυτό ταξίδι. Όργανα μοναδικά όπως το σε πολλούς άγνωστο Duduk εμφανίζονται στην παράσταση και δίνουν την συγκίνηση μέσα βέβαια πάντα από την ανθρώπινη πνοή.

«Όταν ο έρωτας κυριεύει τους ανθρώπους, αποθεώνεται η αρμονία των αισθήσεων, ανθίζουν τα ρόδα στην αυλή μου, παίρνει σάρκα και οστά η αθανασία, χαμογελάει η Γή ολάκερη, επιβεβαιώνεται ο μόνος γνωστός παράδεισος.»

Η Άννα Μπουρμά, κάθεται στο σιδερένιο πιάνο και αρχίζει  το ταξίδι!!

«Μες τα σύννεφα ζωή μου

μακριά απ’ τη φυλακή μου

να με πας

Να μ’ αγγίζει ο αέρας

σαν το ξύπνημα μιας μέρας

να γελάς»



 

Ώρα έναρξης : 21:00

Διάρκεια παράστασης : 100′ (χωρίς διάλειμμα)

Γενική είσοδος : 12 €   Προπώληση : 10€

Τηλέφωνα κρατήσεων : 6944739895 & 6932258073

Κείμενα, ενορχήστρωση : Tάκης Μπουρμάς

Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά

Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς

Πλήκτρα : Nίκος Καλαντζάκος

Πνευστά : Vartan Abovian

Ήχος : Ηλίας Λάκκας

Φώτα : Στέφανος Ερινιτάκης & Άννα Μπουρμά

Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης

Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος

Φωτογραφίες παράστασης : Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

Ξηρός Πάγος : Φραγκίσκος Δασύρας

Παραγωγή : AFM Records | Θεοδόσιος Φράγκος

Official page: Αννα Μπουρμά

Επικοινωνία/ Δημόσιες Σχέσεις : Άντζυ Νομικού

Πληροφορίες : Θέατρο Απόλλων 22810-85192 :  Ωράριο 10:00- 15:00


MΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ :  Απολλώνειον Palace,   Paradise Rooms , Στην Ιθάκη του Αϊ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.