Τσίπρας: Ορόσημο ο Αύγουστος για τέλος των προγραμμάτων

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

«Το βασικό ορόσημο για εμάς είναι ο επόμενος  Αύγουστος, η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία και το τέλος των προγραμμάτων» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Βουλή ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Πρέπει να εργαστούμε συγκροτημένα και με αίσθηση του καθήκοντος που μας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός» πρόσθεσε σημειώνοντας πως η τρίτη αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα χωρίς νέες επιβαρύνσεις. «Η Ελλάδα έχει αλλάξει. Δεν είναι μία χώρα που συσσωρεύει ελλείμματα. Επί 3 συναπτά έτη επιτυγχάνει δημοσιονομική υπεραπόδοση και περνά στην εποχή της ανάπτυξης και της παραγωγής νέου πλούτου», τόνισε ακόμη.

«Μην ξεχνάμε ότι αυτή η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από κόμματα με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες με έναν όμως κοινό κεντρικό πολιτικό στόχο: την ασφαλή και οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία, την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμη πως « με βασικό συνδετικό ιστό την ειλικρίνεια και την κοινή μας πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του ελληνικού λαού, που δεν του άξιζε να του τις στερεί ένα κύκλωμα διαπλοκής πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και διαφθοράς, που έχει και τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία».

Βασικός δείκτης της ανάκαμψης, σημείωσε, δεν είναι μόνο ο ρυθμός με τον οποίο τρέχει η οικονομία αλλά ο ρυθμός με τον οποίο καλυτερεύει ο δείκτης της ποιότητας ζωής.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019 και πρόσθεσε πως η ανεργία έχει μειωθεί και κινείται κοντά στο 20%.

Έξοδος από τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός, σημαίνει και μεγαλύτερη μορφή ελευθερίας. Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις  για το μεταμνημονιακό πλαίσιο της Ελλάδας, πρόσθεσε.

Η συζήτηση για την προληπτική γραμμή στήριξης είναι μία τελειωμένη υπόθεση, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Κανείς στην Ευρώπη, είπε, δε συζητά το ενδεχόμενο της προληπτικής γραμμής στήριξης. Αυτό που συζητάμε, επεσήμανε, είναι οι λεπτομέρειες της καθαρής εξόδου. «Τα υπόλοιπα είναι ευσεβείς πόθοι που θέλουν να ανακόψουν την πορεία της καθαρής εξόδου».

Για τη συζήτηση που αφορά στη ρύθμιση του χρέους είπε ότι βασική και κύρια προϋπόθεση για να έχουμε αίσια έκβαση, είναι μία και μοναδική, είναι η ολοκλήρωση έγκαιρα της τέταρτης αξιολόγησης. «Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης . Όποιος έχει αντιρρήσεις να τις εκφράσει τώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.