Aπό την ζεστή αγκαλιά της Λήμνου στην παγωνιά της Λέσβου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Πρωθυπουργός στην Λέσβο κατανόησε πλήρως τα προβλήματα των κατοίκων αλλά στηλίτευσε και τις επιθυμίες κάποιων για επεισόδια…

«Κάποιοι επιδίωξαν να μην είμαστε εδώ σήμερα, κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων του νησιού, κάποιοι επιδίωξαν την ένταση σε ένα φιλειρηνικό τόπο, κάποιοι προσπάθησαν να σπείρουν την πόλωση και το μίσος για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες… Δεν τούς κάναμε τη χάρη, δεν αποδράσαμε, δεν φυγομαχήσαμε ποτέ από τα προβλήματα από την καθημερινή πάλη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε, «κάποιοι επιχείρησαν τον εύκολο δρόμο της φυγής από το τραπέζι του διαλόγου, επέλεξαν το δρόμο της έντασης γιατί δεν έχουν επιχειρήματα».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιλεγεί να πει ότι η πραγματικότητα στη χώρα είναι άλλη επειδή δεν ταιριάζει στις επιθυμίες της. «Ας το κάνει, εμένα δεν με απασχολεί μια σκιαμαχία εντυπώσεων και επικοινωνίας, με αφορά η αντιμετώπιση της οικονομίας της ανεργίας…» σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα, όση προπαγάνδα και να υπάρχει». «Εμείς δεν επιλέξαμε για συμμάχους μας ανθρώπους της νύχτας η των σαλονιών ή κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, εμείς επιλέξαμε τους ανθρώπους του μόχθου» είπε.

«Όταν όλοι στην Ευρώπη βλέπουν ότι ο λαός μας άντεξε, η οικονομία άντεξε, η χώρα ξαναστέκεται στα πόδια της, όταν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα ο πρόεδρος Γιούνκερ μίλησε για την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τι νόημα έχει να αναλώνουμε χρόνο σε άγονες αντιπαραθέσεις;» διερωτήθηκε

«Στήνουμε το κοινωνικό κράτος αυτές είναι οι δίκες μας προτεραιότητες η έξοδος από το μνημόνιο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό παραδέχθηκε ότι η περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου σηκώνει τεράστιο βάρος. «Η κατάσταση στη Λέσβο, Χίο, Σάμο Λέρο, είναι δύσκολη, και ειδικά στη Μόρια δεν μπορεί να είμαστε ούτε ευτυχείς ούτε χαρούμενοι… Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και για μετανάστες και για τους πολίτες της Λέσβου» αναγνώρισε.

Πρόσθεσε όμως ότι τρία χρόνια πριν η Ελλάδα δεχόταν χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά και μονομερώς οι βόρειοι γείτονες της χώρας μας, με την ανοχή των ευρωπαίων εταιρών θέλησαν να κλείσουν τα σύνορα για να κάνουν τη χώρα ένα «μαύρο κουτί».

«Βρέθηκε μια λύση. Βρήκαμε λύση σε ένα πλαίσιο ασφυκτικό, αλλά αν δεν είχαμε βρει λύσεις τα πράγματα θα ήταν τρεις φορές χειρότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά, και επαίνεσε την ανθρωπιστική στάση των κατοίκων της Λέσβου και των άλλων νησιών που «έσωσαν την τιμή της Ευρώπης όταν κάποιοι άλλοι στα σύνορα τους έκτιζαν φρυχτές και τείχη και πετούσαν δακρυγόνα σε κυνηγημένους ανθρώπους».

Ο πρωθυπουργός εστίασε στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου. «Αυτό σημαίνει περισσότερους εργαζόμενους στην Πρώτη Υποδοχή, χειριστές στην εξέταση των αιτήσεων και διερμηνείς που θα διευκολύνουν την όλη διαδικασία» διευκρίνισε.

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι «δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα δολοφονικής, επιθετικής συμπεριφοράς κατά προσφύγων, όπως αυτό της προπερασμένης Κυριακής, όταν ελάχιστοι, καθοδηγούμενοι από σκοτεινούς ακροδεξιούς κύκλους, επιχείρησαν να σπιλώσουν την ιστορία του νησιού και να αμαυρώσουν τη σημαία της πατρίδας μας».

Τη σημαία της πατρίδας μας, υπενθύμισε, την ξανασήκωσαν εδώ οι άνδρες και οι γυναίκες του ΕΑΜ, που ηγήθηκαν της απελευθέρωσης της Λέσβου από το ναζισμό. «Δεν θα ανεχθούμε να σπιλώνουν αυτή τη σημαία οι πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού, εκμεταλλευόμενοι τη δίκαιη αγωνία των κατοίκων του νησιού» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.