Πέθανε ο γλύπτης Θόδωρος…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Απο τους πιο σπουδαίους γλύπτες μας ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, πέθανε στα 87 του χρόνια.

Ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts και στην Academie du Feu.
Μετά από πολλά χρόνια σε Γαλλία και ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση και το 1980-1998 έγινε καθηγητής πλαστικής στη σχολή αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ. Το 2007 αναγορεύτηκε Ομότιμος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. Στις 22 Μαΐου 2013, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος στο Αγρίνιο.

Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου δημιουργίες του κοσμούν τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, αλλά και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Ωστόσο ένα από τα προβεβλημένα έργα του, κυρίως λόγω θέσης, είναι «Το ωρολόγιον του μετρό» στην κεντρική είσοδο του μετρό Συντάγματος, έργο του από το 2001.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι από τον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης.
Αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας είναι να γίνει δωρεά στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης Γλυπτικής, Αρχιτεκτονικής και Επικοινωνίας Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία CitiesinBalance ή όποιος θέλει και μπορεί να διαθέσει χρήματα σε κάποιον άλλο κοινωφελή οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.