Παρουσίαση βιβλίου: «Κι όμως εμείς θα πάμε στον παράδεισο» της Γωγώς Ατζολετάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

« ΟΧΙ, τότε πάρε μου κατευθείαν τη ζωή, μην το καθυστερείς. Μου παίρνεις το σπίτι, όταν μου στερείς τα χρήματα που χρειάζομαι  για να το συντηρήσω.  Μου παίρνεις τη ζωή όταν μου αφαιρείς τα μέσα για να ζήσω.” (Ο Έμπορο της Βενετίας –  Ουίλιαμς Σαίξπηρ)


Το βιβλίο «Κι όμως εμείς θα πάμε στον παράδεισο» είναι το νέο βιβλίο της Γωγώς Ατζολετάκη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ιώλκος. Είναι ένα άκρος ρεαλιστικό μυθιστόρημα που περικλείει την διαμόρφωση του Έλληνα την εποχή του ξεσπά η οικονομική κρίση του 2012. Ένας αόρατος ψυχολογικός πόλεμος, που δεν επιδρά  μόνο αρνητικά, αλλά εξελίσσεται σε αδίσταχτο βασανιστή.

Όχι δεν μιλάμε για ένα μυθιστόρημα τρόμου, αλλά για ένα βιβλίο που άρχισε να γράφεται το Νοέμβριο του 2012, όταν η οικονομική κρίση, άπλωσε τα πλοκάμια της  σ’ όλα τα νοικοκυριά της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά είπε  η συγγραφέας στην παρουσίαση του βιβλίου της, την Κυριακή (10/6) : «Άδικο για τον άνθρωπο να πορεύεται προς το θάνατο με αυτόν τον τρόμο» Έχω λεφτά θα ζήσω, δεν έχω θα πεθάνω.  Το βιβλίο αυτό, ξεκίνησα να το γράφω, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση, δεν ήρθε απλά στη ζωή μας, ήρθε και στρογγυλοκάθισε στο σαλόνι μας. Με τις πρώτες περικοπές που έγιναν,  άρχισαν οι ανασφάλειες μας. Τέλος του 2013 κανείς δεν μπορούσε να υποπτευθεί τι θα ακολουθήσει και ότι πολλοί νοικοκυραίοι  θα βρισκόντουσαν επαίτες. Μέσα σε αυτό το κλίμα θυμήθηκα και κάτι που μου είπε παλιότερα μια φίλη μου, που συντηρούσε την κόρη της και τα εγγόνια της. Όσο και να σας φανεί περίεργο αυτή ήταν η βάση μου και το έναυσμα μου. Από την ανασφάλεια και τον τρόπο που άρχισε να σχηματίζεται στους ανθρώπους, η φόβος του  πως θα ζήσουμε,  μόνοι στο σπίτι.»

Το βιβλίο «Κι όμως εμείς θα πάμε στον παράδεισο» είναι πέρα ως πέρα πραγματικό, αφού η  ιστορία των δυο γυναικών, σίγουρα θα σας θυμίσει κάτι από το ίδιο σας το περιβάλλον.   Η Μάρθα και η Ελισάβετ. Δύο γυναίκες που κονταροχτυπιούνται μέχρι τελικής πτώσης.

Κι όμως, είναι μάνα και κόρη.

Ένας ομφάλιος λώρος που δεν έσπασε ποτέ. Αντίθετα. Με τα πάθια και τα χρόνια θέριεψε και σκλήρυνε κι έγινε ασήκωτος σαν ξύλινος σταυρός.

Πίσω από την εξοντωτική σχέση μάνας και κόρης, οι απωθημένες επιθυμίες μιας ζωής. Η ανασφάλεια κι ο φόβος της μοναξιάς. Ο τρόμος για το μέλλον. Και το παρελθόν με τα φοβερά ένοχα μυστικά του, που στέκεται ολοζώντανο στη μνήμη και σμπαραλιάζει το μυαλό.

Μοναδική ελπίδα, ο… Παράδεισος!

Άραγε, δικαιούνται έναν «Παράδεισο» όλοι αυτοί που έπραξαν φρικτά και ανόσια;…

Ένα βιβλίο-κραυγή της ανθρώπινης μοναξιάς.

Εκεί που τελειώνουν οι άνθρωποι κι ο κόσμος βυθίζεται στο μηδέν!



 

Η παρουσίαση του βιβλίου, έγινε την Κυριακή 10 Ιουνίου, στο Polis Art Café. Για τη συγγραφέα και το νέο της αυτό αριστούργημα, μίλησαν ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γιωργουσόπουλος και η εξελικτική ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η Μαρία Αλιφέρη και η Νταίζη  Σεμπεκοπούλου.
Mε την παρουσία τους  τίμησαν τη Γωγώ Ατζολετάκη, οι: Ντίνος Καρύδης Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Ιωαννίδου, Πάρις Κατσίβελος, Βούλα Σαραντάρη, Κώστας Βενετσάνος, Δημήτρης Βερύκιος, Μαρία Σόκαλη, Τζένη Καλλέργη, Βασίλης Νάτσιος,κ.α


ΓΙΑ ΤΟ AVECNEWS.GR ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.