Ψηφιακή συλλογή 300 χιλιάδων βιβλίων στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τριακόσιες χιλιάδες βιβλία διαθέτει στην ψηφιακή της συλλογή η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις της Πάφου, πέρα από τα δέκα χιλιάδες βιβλία της έντυπης συλλογής. Επίσης, η Βιβλιοθήκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, διαθέτει πέντε εκατομμύρια ηλεκτρονικά άρθρα, που αντλούνται από 17 παγκόσμιας εμβέλειας εκδοτικούς οίκους και ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, όπως Springer, Taylor&Francis, Ebsco, Emerald, Wiley, JSTOR, Cambridge University Press, Oxford University Press, Sage, Fame, Orbis, Westlaw, Proquest, TLG, CYS κ.ά.

Η Βιβλιοθήκη υλοποιεί προγράμματα ψηφιοποίησης πολύτιμου αρχειακού υλικού, όπως κυπριακών εφημερίδων και σπάνιων χειρογράφων του ελληνικού Υποπροξενείου στην Κύπρο, το οποίο καθίσταται ηλεκτρονικά διαθέσιμο σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας «Ήφαιστος» (https://hephaestus.nup.ac.cy/).

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει το βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα Millennium, ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα που υποστηρίζει τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και προσφέρει πλήρεις λύσεις στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Νεάπολις «είναι η μοναδική ιδιωτική ακαδημαϊκή βιβλιοθήκη της Κύπρου που έχει ηλεκτρονικό καταθετήριο, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς με την επιστημονική παραγωγή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.