Οι Scorpions μας θύμισαν ότι είμαστε ένας λαός ροκάδων

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Ήταν η ιδέα του ότι ήρθε στη χώρα μας το θρυλικό συγκρότημα για μια και μόνο συναυλία στην Αθήνα; Ήταν το Καλλιμάρμαρο που τους καλοδέχθηκε στην αέναη ιστορία του; Ήταν οι 50χιλιάδες άνθρωποι που τους τίμησαν με όλη τους τη ροκ διάθεση; «Once in a lifetime»

Οι Scorpions, χθες το βράδυ τραγούδησαν ενώπιον τριών γενεών για περισσότεροo από τρεις ώρες. Έφεραν τον «άνεμο της αλλαγής» όπως οι ίδιοι συχνά λένε σε κάθε τους συναυλία. Ήταν μια βραδιά που το θρυλικό συγκρότημα και η Κρατική ορχήστρα Αθηνών(ΚΟΑ) υπό την διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, τα έδωσαν όλα στο κοινό.

Τα δυο είδη μουσικής «συνεννοήθηκαν» κάτω από το χαμόγελο του φεγγαριού που αν και δεν ήταν ολόγιομο, έγνεψε στο κοινό, ότι η μουσική όπως και να΄ χει είναι ΜΙΑ και υπέρτατη. Ένα μουσικό συναπάντημα που ακολουθεί το αποτύπωμα του Christian Kolonovits και τη συναυλία που έδωσαν οι Scorpions με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου.

Με τη φράση «Καλησπέρα Αθήνα», χαιρέτησε τους θεατές ο Klaus Meine, δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο, Παναθηναϊκό Στάδιο,  ενώ στη συνέχεια ο Rudolf Schenker, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, και την Όπερα Νέων, έπαιξαν με συμφωνικό ροκ ήχο το hurricane”, ένα από τα πιο σκληρά τραγούδια τους.

«On the hunt tonight for love at first sting… Here I am

Όμως ήταν εκεί και η «Δημοτική φιλαρμονική Γαργαλιάνων», που συμπλήρωσε το 20λεπτο κενό ώσπου να βγουν οι πρωταγωνιστές στη σκηνή. Η «Δημοτική φιλαρμονική Γαργαλιάνων», παιάνιζε τα τραγούδια των scorpions, «Moment of glory» και «Νo one like you» σε διασκευή για μπάντα του μαέστρου Πάνου Βλάχου. μεταξύ κάτω και πάνω διαζώματος – μια λαοφώτιστη θάλασσα από κινητά, παιχνίδιζε στις κερκίδες. Μια ατμόσφαιρα που έκανε την είσοδο των Scorpions, πιο θεαματική και πιο κινηματογραφική.


Το Γερμανικό ροκ συγκρότημα, που διαπρέπει εδώ και δεκαετίες στο παγκόσμιο πανόραμα της μουσικής, έδωσε πάλι μια γέφυρα επικοινωνίας με τους Έλληνες. Τούτη η μπάντα που ξεκίνησε από τους δρόμους του Αννόβερου πριν 50 χρόνια από τους Klaus Meine, Rudolf Schenker και Matthias Jabs, κρύβει βαθιά συναισθήματα για την Ελλάδα. Τα εκφράζει, τα μεταλαμπαδεύει στο κοινό και όλοι γίνονται ένα με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής τους.

Οι Scorpions, ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πριν από 27 χρόνια. «Μας αρέσουν οι Έλληνες», είχαν δηλώσει παλιότερα. « Oχι γιατί μας αγαπούν και το δείχνουν κάθε φορά. Αλλά γιατί νιώθουμε ότι οι έλληνες είναι τρελοί. Γιατί είναι ένας λαός της τρέλας και της αγάπης.”

Είμαστε ροκάς λαός και το αποδείξαμε χθες στο Καλλιμάρμαρο.

{youtube}6kqT3RcNp3s{/youtube}

{youtube}5iaEuWZyOps{/youtube}

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.