Κρήτη: Συλλήψεις για πλαστά πιστοποιητικά και εμπορία ναρκωτικών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πενήντα έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», για πλαστογραφία πιστοποιητικών με σκοπό να αναχωρήσουν για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Ολλανδία.

Πρόκειται για 43 άνδρες και 11 γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 63 ετών, καθώς και δύο ανήλικους, οι οποίοι από τις 16-7-2018 έως και τις 22-7-2018 επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Βελγίου, Βουλγαρίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ολλανδίας, Αιθιοπίας, Ουγγαρίας, Κορέας, Ιαπωνίας, Τσεχίας, Εσθονίας, Λετονίας και Μπαγκλαντές, προκειμένου να φύγουν από τη χώρα. Όλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Επιπρόσθετα, τρεις Έλληνες, ηλικίας 23, 25 και 32 ετών, συνελήφθησαν στην Ιεράπετρα και κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι προαναφερθέντες, εντοπίστηκαν 11 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και έναν μεταλλικό τρίφτη.

Παράλληλα, τρεις φυτείες με σύνολο είκοσι τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως δύο μέτρων, που καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντοπίστηκαν από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε χθες το πρωί, και αφορούσε εξερεύνηση για φυτείες, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέρα του εντοπισμού των φυτειών, συνελήφθησαν ένας 49χρονος Έλληνας και 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και ακόμα μια 44χρονη Ελληνίδα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ο 49χρονος και ο 28χρονος εμπλέκονται σε δύο από τις φυτείες, με την καλλιέργεια δώδεκα και οχτώ δενδρυλλίων κάνναβης αντίστοιχα.

Η 44χρονη γυναίκα συνελήφθη διότι στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, διενεργεί προανάκριση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.