ΈΡΧΕΤΑΙ: «Καληνύχτα μητέρα» | Θέατρο Ραντάρ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Μάρσα Νόρμαν «Καληνύχτα Μητέρα» ανεβαίνει τον Νοέμβρη στο θέατρο Radar. Τη μετάφραση και σκηνοθεσία του έργου υπογράφει η Αναστασία Παπαστάθη, η οποία θα ερμηνεύσει και τον ρόλο της Kόρης, ενώ το ρόλο της Mητέρας θα ερμηνεύσει η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου μας κυρία Μαρία Σκούντζου.
Λίγα λόγια για το έργο: Μια ζεστή σοκολάτα και ένα καραμελωμένο μήλο είναι η επιθυμία της Τζέσυ,  όταν δηλώνει στην Μητέρα της, από την αρχή σχεδόν του έργου, ότι θέλει να αυτοκτονήσει, με το όπλο του μπαμπά.

Η Θέλμα, σοκαρισμένη, προσπαθεί να μεταπείσει την κόρη της, ενώ εκείνη από την πλευρά της, να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής της. Μάνα και κόρη για πρώτη φορά στην ζωή τους, θα πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια.  Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα ψέμματα.

Η σκηνική τους αναμέτρηση, φέρνει στο φως κρυμμένα μυστικά και αλήθειες, που ποτέ δεν είχαν ειπωθεί. Κι όλα αυτά συμβαίνουν με το ρολόι του τοίχου να μας θυμίζει απειλητικά το πέρασμα του χρόνου, καθώς ο χρόνος δράσης του έργου, ταυτίζεται με τον πραγματικό χρόνο έναρξης της παράστασης.

Τι έχει συμβεί; Γιατί η Τζέσυ θέλει να βάλει τέρμα στην ζωή της; Μήπως η απόφασή της σχετίζεται με το παρελθόν της; Με την ζωή που έζησε; Ή που δεν έζησε; Πως μεγάλωσε; Ποια ήταν η σχέση τον γονιών της; Πόσο επηρέασε την ζωή της, αυτή η σχέση; Θα καταφέρει η μητέρα της να αποτρέψει την αυτοκτονία της;

Το έργο της Μάρσα Νόρμαν “Καληνύχτα Μητέρα”, απαλλαγμένο από θεατρικές φόρμες, μελετά τις ανθρώπινες σχέσεις, με αλήθεια, τρυφερότητα, συγκίνηση και χιούμορ.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αναστασία Παπαστάθη
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ/ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Κυριακή Πανούτσου
ΜΟΥΣΙΚΗ : Πάνος Φορτούνας
ΠΡΟΒΟΛΗ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: BRAINCO (Υπεύθυνη project: Σταυρούλα Κεντιέ)
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Μαρία Σκούντζου: Μητέρα (Θέλμα)
Αναστασία Παπαστάθη: Κόρη (Τζέσυ)

ΘΕΑΤΡΟ RADAR- Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93-Αθήνα. Τ.Κ. 11744  στάση μετρό ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. τηλ. : 210 9769294

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.