Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Χωρίς ρεύμα έμειναν απο τις δύο το μεσημέρι πολλές περιοχές της Αθήνας.Το πρόβλημα υπάρχει στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη.συνεργεία της ΔΕΗ είναι ηδη στις περιοχές προσπαθώντας να λυθεί το πρόβλημα πριν βραδιάσει…

Συγκεκριμένα, προβλήματα παρατηρούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και τα Μελίσσια και την Κηφισιά, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή σε περιοχές της ανατολικής Αττικής και αλλού, ενώ σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  η βλάβη θα αποκατασταθεί εντός της επόμενης ώρας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα οφείλεται στην υψηλή τάση που επηρεάζει την ηλεκτροδότηση από Γλυφάδα μέχρι και Κηφισιά.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ πρόκειται για βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ήδη είναι καθ’ οδόν συνεργεία για την αποκατάσταση της βλάβης.

Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη στο σταθμό υψηλής τάσης της Παλλήνης.

Από το ΚΥΤ Παλλήνης επηρεάζεται η τροφοδοσία σε όλη την Αττική εξού και τα εκτεταμένα προβλήματα.

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, θα πρέπει να αναζητηθούν άμεσα άλλες λύσεις, όπως η τροφοδοσία από τις μονάδες του νότιου συστήματος (Πελοπόννησος).

Χάος στους δρόμους, εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ

Δεκάδες μάλιστα είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται αυτή την ώρα η πυροσβεστική καθώς πολλοί πολίτες έχουν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Λόγω του μπλακ άουτ παρουσιάστηκαν προβλήματα και στο Μετρό.

Αρχικά τέθηκε εκτός λειτουργίας η γραμμή 2 του Μετρό, ωστόσο, σταδιακά τα προβλήματα άρχισαν να αποκαθίστανται. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Επίσης χάος σημειώνεται αυτή την ώρα στους δρόμους, καθώς εκτός λειτουργίας είναι και τα φανάρια.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

Πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ η οποία αναφέρει πως “σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. 
Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.