Επιτέλους αστυνόμευση στο Πεδίον του Άρεως…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά από χρόνια απαξίωσης και αδιαφορίας που είχαν μετατρέψει το Πεδίον του Άρεως στη μεγαλύτερη πιάτσα ναρκωτικών της Αθήνας, άρχισε από την περασμένη Κυριακή η αστυνόμευση του Πάρκου. Με δεκάδες άνδρες της Αστυνομίας, της ομάδας Δίας και της Ασφάλειας να κυκλοφορούν στις διαδρομές του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας με στόχο «ούτε ένας κόκκος ναρκωτικών να διακινείται στο Πάρκο».

Το επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας αναμορφώθηκε με κατεύθυνση να παραδοθούν και πάλι στους πολίτες οι χώροι που είχαν γίνει απαγορευτικοί λόγω της υψηλής παραβατικότητας, μετά και από την τραγική απώλεια του 25χρονου φοιτητή στον λόφο Φιλοπάππου.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως με έκπληξη διαπιστώνουν από τη Δευτέρα την απουσία των εμπόρων ναρκωτικών και των δεκάδων τοξικοεξαρτημένων που αναπτύσσονταν γύρω τους, αφού ακόμα και το κέντρο της «πιάτσας» (το «ξέφωτο Μπότσαρη») είναι πλέον άδειο από «θαμώνες» και μόνο το βανδαλισμένο μνημείο του ήρωα του ’21 θυμίζει ότι μέχρι το Σάββατο η περιοχή αποτελούσε βασίλειο της ανομίας και των ναρκεμπόρων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.