Ο Πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη ο Λαός σ΄αναμονή για το νεο πρόγραμμα της Χώρας…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το πρωι την  Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η Ελλάδα της νέας εποχής, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το πρόγραμμά του στην αποψινή ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, όπως έχει αναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ για το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας και όλοι αναμένουν την εξειδίκευση αυτού του σχεδίου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς το πλεόνασμα του 2018 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό των 750.000.000 και θα κατανεμηθεί με δίκαιο τρόπο στα κοινωνικά στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει το 2019 και το 2020 και αφορούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Βγαίνοντας από το κτήριο διοίκησης της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός προέβη σε μια σύντομη δήλωση: «Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, μπορούμε να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε το μέλλον της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες, όπως εμείς επιθυμούμε, στο πλαίσιο, βέβαια, των δημοσιονομικών που έχουμε αποφασίσει. Είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, μετά την κρίση, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης. Κι αυτό είναι νομίζω είναι μια σημαντική στιγμή, αλλά είναι και μια σημαντική στιγμή και για τη ΔΕΘ και για τη Θεσσαλονίκη, που ανοίγει τα φτερά της, διότι μπορεί να γίνει η οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Αμέσως μετά, τον πρωθυπουργό περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, όταν ένα μικρό αγόρι τού έδωσε μία ανθοδέσμη, με τον κ. Τσίπρα να ευχαριστεί τον πιτσιρικά θερμά, χαϊδεύοντάς τον στοργικά και δίνοντάς του ένα φιλί στο μέτωπο.

Πρώτη στάση για τον κ. Τσίπρα, που συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας, Δ. Καμμένο, ήταν το περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου ανώτατοι αξιωματικοί τού παρουσίασαν τα εκθέματα.

Κατά την αποχώρηση, άκουσε τη μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού να παίζει το «We Will Rock You» των Queen.

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας εντυπωσιάστηκε με ρομποτικές κατασκευές ενώ έπαιξε και μπάσκετ.

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια ιστορική στιγμή διότι είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας όπως εμείς επιθυμούμε στο πλαίσιο βέβαια το δημοσιονομικό που έχουμε αποφασίσει. Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και αυτό είναι νομίζω μια σημαντική στιγμή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

«Αλλά είναι μια σημαντική στιγμή και για τη ΔΕΘ και για τη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τα φτερά της και πλέον μπορεί να γίνει η οικονομική εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς αυτό το στόχο», προσέθεσε ο Αλεξης Τσίπρα

Ιστορική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί και που είναι τι ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός είπε πώς η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση κα να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Ο κ Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί -όπως είπε- η ΔΕΘ ανοίγει εκ νέου τα φτερά της, και ευχαρίστησε τη διοίκηση για τις προσπάθειες που καταβάλει. Εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ που παρουσίασε ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, όταν θα συμπληρωθούν τα εκατό χρόνια της ΔΕΘ. Είπε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την ανάπλαση και στο σημείο αυτό παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, λέγοντας στον κ. Ταίπρα ότι θα είναι αυτός ο πρωθυπουργός που θα εγκαινιάσει και τη διοργάνωση του 2026.

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και με το σωματείο εργαζομένων

Για την εφαρμογή των μέτρων της Αστυνομίας, θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ θα υπάρξουν μετακινήσεις αστυνομικών και από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης, απ’ όπου θα διέλθουν οι πορείες διαμαρτυρίες. Βασική μέριμνα είναι να μην υπάρξει σημείο συνάντησης ανάμεσα σε διαδηλωτές από την συγκέντρωση για το λεγόμενο «Μακεδονικό» και οργανωμένων ομάδων αντιεξουσιαστών.

Από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα εποπτεύει την κίνηση των πορειών και ανάλογα με τις ανάγκες οι διμοιρίες θα παίρνουν οδηγίες για τη δημιουργία φραγμών. Την ίδια ώρα, επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Αστυνομικό Μέγαρο, απ’ όπου θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Για την επίβλεψη των μέτρων η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ορίσει δύο εισαγγελείς, εκ των οποίων ο πρώτος θα βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. και ο δεύτερος στο κέντρο της πόλης.

Ήδη ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ ανακοινώθηκαν και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας, ενόψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ. Εκτός από τους καθιερωμένους αποκλεισμούς δρόμων την ημέρα των εγκαινίων, η Τροχαία αναμένεται να κλείνει οδικούς άξονες και για τις ανάγκες μετακίνησης Αμερικανών αξιωματούχων.

Στο μεταξύ, τέσσερις είναι οι βασικές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο. Στο ‘Αγαλμα του Βενιζέλου, καλούν στις 6 το απόγευμα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, ενώ, το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι την ίδια ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους. Μία ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει, στην πλατεία Καμάρας, η προσέλευση ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό και αναρχικό χώρο, ενώ όσοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν, στις 7 το απόγευμα, έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι 7.000 αστυνομικοί – που μπορεί να γίνουν περισσότεροι αν κριθεί απαραίτητο-έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «εκρηκτικό» μείγμα από εξαγριωμένους ανθρώπους…

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. συζητήθηκε σε σειρά συσκέψεων που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στην κατάρτιση των φετινών μέτρων τάξης και ασφαλείας ελήφθησαν υπ’ όψιν οι εξής βασικοί παράμετροι:

– Η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με ενισχυμένη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή

– Η παρουσία – για πρώτη φορά σε εγκαίνια ΔΕΘ – διαδηλωτών που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

– Η κινητοποίηση ομάδων αναρχικών και αντιεξουσιαστών που παραδοσιακά συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές πορείες αυτήν την μέρα. Και τέλος:

– Οι χούλιγκαν που δραστηριοποιούνται σε ομάδες είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα είναι μέσα σε μπλοκ διαδηλωτών και ενδεχομένως να προσπαθήσουν να…. λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί όπως αναμένεται το Σάββατο (08.09.2018) ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στις 7μ.μ. θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων, στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

Ο πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να συναντηθεί με την διοίκηση της ΔΕΘ αλλά και να κάνει μια περιοδεία στα περίπτερα που είναι στην έκθεση.

Το βράδυ του Σαββάτου θα εκφωνήσει την ομιλία στα εγκαίνια της ΔΕΘ ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο 8/9

– 09:00, συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια με το σωματείο εργαζομένων.

– 09:30, περιοδεία στα Περίπτερα της ΔΕΘ.

– 10:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του Περιπτέρου των ΗΠΑ, η οποία είναι τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ.

-19:00, ομιλία στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Κυριακή 9/9

-13:00, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.