Πέθανε ο Σάρλ Αζναβούρ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ενας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και συνθέτες του 20ού αιώνα»,ο Σάρλ Αζναβούρ πέθανε σ΄ηλικία 94 ετών. «Ηταν προφανώς ο Φρανκ Σινάτρα της Γαλλίας, αλλά αντίθετα με τον αμερικανό τραγουδιστή, ο Αζναβούρ έγραψε τραγούδια σπάζοντας ταμπού για τον γάμο, την ομοφυλοφιλία και τους άνδρες, μιλώντας για τα συναισθήματά τους», προσθέτει.

Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Μαΐου του 1924. Ήταν αρμενικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγινάκ Αζναβουριάν. Γιος του Μικαέλ Αζναβουριάν, σπουδαίου βαρύτονου από την Τυφλίδα, και της ηθοποιού Κναν Μπαγδασαριάν, από την Τουρκία.

Λαμβάνοντας τα πρώτα μαθήματα μουσικής από τους γονείς του, από την ηλικία των μόλις πέντε ετών συμμετείχε σε παραστάσεις βαριετέ συνοδεύοντας τον πατέρα του παίζοντας κιθάρα, και σε ηλικία εννέα ετών εγκατέλειψε το σχολείο, παρά την αντίδραση των γονιών του, προκειμένου να συνεχίσει τις καλλιτεχνικές του παραστάσεις και ως τραγουδιστής με το καλλιτεχνικό όνομα Αζναβούρ. Σε μία από εκείνες τις παραστάσεις τον γνώρισε η Εντίθ Πιάφ η οποία και τον προσέλάβε στην καλλιτεχνική της ομάδα κατά τις περιοδείες της.

Από τότε η καλλιτεχνική του εξέλιξη υπήρξε αλματώδης.ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και συνθέτες του 20ού αιώνα», γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε άρθρο εις μνήμην.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.