Ενταση μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου, με επίκεντρο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που -σύμφωνα με τη Γερμανία- έχουν φτάσει εκεί μέσω της Ιταλίας.

Το Βερολίνο επιδιώκει να επιστρέψει τους πρόσφυγες στην πρώτη χώρα υποδοχής, δηλαδή την Ιταλία, προγραμματίζοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- την πρώτη σχετική πτήση τσάρτερ για την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση από πλευράς του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι ήταν άμεση και οργισμένη:

Εάν κάποιος στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες πιστεύει ότι θα “ξεφορτώσει” στην Ιταλία δεκάδες μετανάστες με μη συμφωνημένες πτήσεις τσάρτερ, να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε και θα υπάρξει διαθέσιμο αεροδρόμιο. Κλείνουμε τα αεροδρόμια όπως κλείσαμε τα λιμάνια.

Ντι Μάιο: «Πολιτικός σεισμός» στην Ευρώπη

Από την πλευρά του, ο άλλος εταίρος της κυβέρνησης Κόντε, αντιπρόεδρος και ηγέτης των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Νιτ Μάιο, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ευρώπης και των «συστημικών» ΜΜΕ.

Μιλώντας προς επιχειρηματίες, υποστήριξε ότι «τα “συστημικά” ΜΜΕ και το ευρωπαϊκό σύστημα αποφάσισαν τώρα ότι η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να πέσει το συντομότερο δυνατόν. Αλλά όσο περισσότερο το προσπαθούν, τόσο περισσότερο μας συσπειρώνουν». Και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

Είμαστε δύο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις που συνεργαζόμαστε με έναν κυβερνητικό συμβόλαιο. Μπροστά στο θαύμα αυτής της συνεργασίας, αυτοί “καταφέρνουν” με τις συνεχείς τους επιθέσεις, να μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και πρέπει να αντιδράσουμε. Αλλά πάνω από όλα, πρέπει να υπερασπιστούμε την Ιταλία.

Ο Ντι Μάιο επανέλαβε την άποψη ότι «θα γίνει πολιτικός σεισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι όλοι οι κανόνες θα αλλάξουν. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτό που έγινε εδώ θα γίνει κι εκεί, στις ευρωπαϊκές εκλογές… κι αυτό θα μας βοηθήσει…»

 

Πηγή:efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.