Αντιθέσεις στο υπουργικό συμβούλιο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκρηκτική ήταν η χθεσινή ημέρα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς οι τόνοι ανέβηκαν αρκετά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς του μετά τη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου από την κυβερνητική γραμμή στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντά ότι εμμένει στις θέσεις του και να διαμαρτύρεται για την κριτική που δέχεται από μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ενώ οι δύο υπουργοί είχαν λεκτική αντιπαράθεση, ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που ανέλαβε τον ρόλο του πυροσβέστη, ρίχνοντας αρκετά τους τόνους και ζητώντας από όλους δεσμεύσεις περί ενότητας και συνεργασίας.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησής του να δεσμευθούν ότι δεν θα δεν θα ταυτιστούν με τις προσπάθειες της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς να ανατραπεί η κυβέρνηση και δεν θα στηρίξουν την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την εισήγησή του σημείωσε ότι τώρα είναι η ώρα για ενότητα, καθώς η χώρα έχει περάσει πλέον στη μεταμνημονιακή φάση ανάκαμψης και η κυβέρνηση μπορεί να δρέψει τους καρπούς της προσπάθειας που έκανε τα τελευταία τρεισήμισι έτη.
Παρά το ότι οι τόνοι έπεσαν το βαρύ κλίμα παρέμεινα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο πρωθυπουργός είχε στη συνέχεια σύσκεψη στο Μαξίμου με στενούς συνεργάτες του.Μετά και από την παρέμβαση του πρωθυπουργού γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, καθώς, όπως ανέφεραν πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μετά το πέρας της συνεδρίασης, δεν υπάρχει ταύτιση με τη Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου ανέφερε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. «δεν υπάρχει περίπτωση να ταυτιστούν με την ΝΔ και τους σχεδιασμούς της να ρίξει την κυβέρνηση» προσθέτοντας ότι  «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει».

Στο εσωτερικό του κόμματος της συγκυβέρνησης, όμως, η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς υπάρχουν στελέχη που δεν συμφωνούν απόλυτα με τη γραμμή Καμμένου, ενώ εκφράζουν την πίστη τους στη συμφωνία για το ονοματολογικό. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, άλλωστε, δήλωσε σήμερα για ακόμη μία φορά ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αίσθηση προκάλεσε και το Tweet της, προερχόμενης από τους ΑΝ.ΕΛΛ., υπουργού Τουρισμού.

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή. Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλενα Κουντουρά.

Πηγή:Efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.