Ισχυρός σεισμός στην Ζάκυνθο αισθητός και στην Αθήνα.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS μεταδίδει πως η σεισμική δόνηση στο Ιόνιο Πέλαγος ήταν 6,9 Ρίχτερ, και είχε επίκεντρο 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας. Ισχυρός σεισμός, ο δεύτερος μέσα σε λίγα λεπτά, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα στη Ζάκυνθο. Αυτή τη φορά ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ενώ έγινε αισθητός και στην Αθήνα και είχε μεγάλη διάρκεια (01:54π.μ).

Ακολούθησε μετασεισμός 5.4 Ρίχτερ στις 02:14 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι ίδιο με τον προηγούμενο (43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού), το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση στο Ιόνιο Πέλαγος ήταν 6,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS και είχε επίκεντρο 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα στην Αθήνα, την Μαλτά και στην Αλβανία.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο, η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι γκρεμίστηκε πύργος στις νησίδες Στροφάδια, που βρίσκονται νοτίως της Ζακύνθου στα ανοικτά της Κυπαρισσίας.

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών έως αυτή τη στιγμή. Έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε κτίρια και σπίτια, κυρίως στη περιοχή του Λαγανά και του Αγίου Σωστή, που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο. Ακόμη, έχουμε ζημιά στο λιμάνι του νησιού αλλά και σε κολώνες ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, κ. Νίκος Τσίπηρας, ο οποίος βρίσκεται στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στα κτίρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ζακύνθου.

Υπενθυμίζεται πως μερικά λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,1 ρίχτερ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Ζακύνθου η εικόνα δεν είναι ακόμα σαφής ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για βράχους που έπεσαν σε παραλιακό δρόμο και την κατάρρευση ενός σπιτιού στη Λαγκαδάκια, όπου σπεύδουν περιπολικά, καθώς και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.