Εξηγήσεις ζητάει το ΥΠΕΞ απο τις αλβανικές αρχές για το θάνατο του Ελληνα ομογενή…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί τις αλβανικές αρχές για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του ομογενή Κ. Κατσίφα κατέληξε στο θάνατό του.

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την βαθιά λύπη του για το θάνατο του Ελληνα ομογενή, τονίζει ότι αναμένει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά ανταλλαγή πυροβολισμών στους Βουλιαράτες Αλβανίας.

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Ράμα: Μη λέτε απαράδεκτη την απώλεια ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της Αστυνομίας

Ο Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε στο ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας μέσω… twitter.

Στην ανάρτησή χαρακτηρίζει εξτρεμιστή τον 35χρονο ομογενή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας, η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία».

πηγη:iefimerida

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.