Αλ. Τσίπρας: Η Ιστορία έχει καταγράψει ποιος λεηλάτησε τη χώρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Ιστορία έχει καταγράψει ποιος λεηλάτησε τη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντέννα. Ταυτοχρόνως, εστίασε στο ασφαλιστικό, διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασφαλίσει ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνο θα συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξεις τους, αλλά θα έχουν και μικρές αυξήσεις, ενώ ο κ. Μητσοτάκης, αν εκλεγεί, θα προχωρήσει σε μειώσεις και θα κάνει απολύσεις. Επιτέθηκε επίσης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι «κρύβει προγραμματικούς σκελετούς στα συρτάρια του», οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάει είναι τα μέτρα του ΔΝΤ που απέτρεψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και τον κατηγόρησε για «υποκρισία και πατριδοκαπηλία» στο Μακεδονικό και «τυμβωρυχία» σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι, προκειμένου να υπάρξει πολιτική υπεραξία.

Όπως επισήμανε ο κ. Τσίπρας, το 83% της μνημονιακής φορολόγησης επιβλήθηκε από το 2010 μέχρι το 2015.

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χρεοκοπημένη χώρα και πέτυχε να είναι σήμερα η Ελλάδα μια ελεύθερη χώρα, γι’ αυτό και στο πρόγραμμά του μιλάει για διανομή δυνατοτήτων και ελαφρύνσεων. Σήμερα η Ελλάδα είναι χώρα συνώνυμο της ανάπτυξης και έχει αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση.

Σε ερώτηση για το πρώτο εξάμηνο του 2015, απάντησε πως ο κ. Βαρουφάκης έχει κάνει πολλά στραβά, αλλά όποιος και να ήταν στη θέση του, ακόμα και ο Μέσι της πολιτικής, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι, όταν η πλευρά των δανειστών και εταίρων είχε αποφασίσει να αφήσει την Ελλάδα εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και εκτός Ευρωζώνης.

Αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δήλωσε πως ποτέ δεν είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και δεν ξέχασε ποιους υπηρετεί και ποιος είναι ο προσανατολισμός του.

Το παιγνίδι “είναι ανοιχτό” στις εκλογές της Κυριακής

«Ένα τμήμα του λαού κρίνει πιο αυστηρά τον ΣΥΡΙΖΑ από ότι την δεξιά, διότι έχει περισσότερες προσδοκίες. Όμως ούτε την ψυχή μας χάσαμε, ούτε τον προσανατολισμό μας» επισήμανε.

Αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το παιγνίδι “είναι ανοιχτό”. Κι αυτό, γιατί σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος ψηφίζει με άλλα κριτήρια. Οι κάλπες θα είναι άδειες και οι εθνικές εκλογές δεν είναι συνέχεια των ευρωεκλογών, ούτε το δεύτερο ημίχρονο, αλλά είναι ένα νέος αγώνας.

«Για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια οι πολίτες ψηφίζουν γνωρίζοντας ότι την ευθύνη για την επόμενη μέρα την έχουν αποκλειστικά αυτοί και όχι τα προγράμματα των δανειστών», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε “εθνικό διχασμό” για το Μακεδονικό

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προκάλεσε «εθνικό διχασμό» και «πότισε τους πολίτες με εθνικιστικό φαρμάκι» με τη στάση του στο Μακεδονικό.

Σε ερώτηση για τις επιστολές του Κώστα Καραμανλή απάντησε πως δεν τις έβγαλε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα.

Τις γνώριζε από την αρχή, αλλά εάν τις δημοσιοποιούσε θα ήταν σαν έβγαζε μόνος τα μάτια του. Κι αυτό γιατί θα έκανε κακό στη διαπραγμάτευση. Επικαλέστηκε την αντίδραση του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, όταν του έθεσε το θέμα της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας της γειτονικής χώρας. «Είσαι τρελός; Μου λες να αλλάξω το συνταγματικό όνομα, ενώ το έχουμε κεκτημένο!» του είπε τότε ο κ. Ζάεφ, όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αθλιότητα τυμβωρυχίας» στο Μάτι

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στο Μάτι σημείωσε πως κάθε φορά βγάζουν το θέμα παραμονές των εκλογών, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής. «Η αθλιότητα της τυμβωρυχίας για να βγάλουν πολιτική υπεραξία έχει και ένα όριο», παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με τη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν μετάνιωσε. «Εγώ δεν κρύβομαι από τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτήρισε «δύσκολη και σκληρή» τη συνέντευξη και εξέφρασε την ενόχληση του γιατί οι δημοσιογράφοι δεν βρήκαν χρόνο να τον ρωτήσουν για τα εθνικά θέματα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.