Οι εντυπώσεις μας από την παράσταση « Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» σε σκηνοθεσία Κων Νικολαίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Είναι ρίσκο να ανεβάζεις στην σκηνή ένα κλασσικό παραμύθι που έχει εμπνεύσει εκατοντάδες σκηνοθέτες ανα τον κόσμο και έχει παιχτεί πολλές φορές τόσο στο θέατρο, όσο στον κινηματογράφο. Η Κωνσταντίνα Νικολαϊδη κατάφερε άλλη μια φορά να μας μεταφέρει στη θεατρική σκηνή την γνωστή «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Σκρουτζ,  σαν ένα παραμύθι  καινούργιο. 

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία είναι το μύθιστοριογραφία του άγγλου Κάρολου Ντίκενς του πρωτοδημοσιεύτηκε από την Chapman & Hall στις 19 Δεκεμβρίου 1843. Αναφέρεται στην ιστορία του Εμπενίζερ Σκρουτζ, ένός πλούσιου, ιδιόρρυθμου,  τσιγκούνη μεσήλικα άνδρα, που μισεί τα Χριστούγεννα και αδιαφορεί για τους φτωχούς ανθρώπους που ζουν στην πίνα και δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν τα απαραίτητα καθημερινά αγαθά. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα,  εμφανίζεται στο Σκρουτζ το φάντασμα  του πεθαμένου  πρώην συνεργάτη του Jacob Marley και αργότερα  τα φαντάσματα των Χριστουγέννων –  του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος –   φανερώνοντας του όλα τα άσχημα που θα συμβούν αν συνεχίσει να αδιαφορεί και να φέρεται άσχημα στους ανθρώπους που τον αγαπούν πραγματικά.

Η  Ιστορία του Σκρουτζ, μπορεί να μας ήρθε εις διπλούν φέτος, μας έφερε όμως  το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα της  ευγνωμοσύνης και της αγάπης. Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι ένας αξιοθαύμαστος Σκρουτς, γιατί καλείτε να υποδυθεί ένα ρόλο δύσκολο και απαιτητικό.  Δεν κάνει εκπτώσεις παίζει με όλο του το Είναι από την αρχή, μέχρι το τέλος. Ο σκληρός και αμείλικτος θείος  που μεταμορφώνεται στον πιο γλυκό θείο που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Θανάση Κουρλαμπά εύγε…

Αν εξαιρέσω την άσπρη κουρτίνα που οριοθετεί το χώρο, το λυτό σκηνικό της Πολυτίμης Μαχαίρα,  με ικανοποίησε  γιατί έδινε προτεραιότητα  στα εκπληκτικά  Video του  Robin Beer και στα 3d mapping της Ερατώς Τζαβάρα. Η κινηματογραφική αυτή  ιδέα της  Νικολαΐδη, ήταν αυτή που έκανε πιο αληθινή  και  πιο μαγική την παράσταση. Εκτός από την πρωτότυπη μετάφραση της  Μαρίας Σ. Μπλάνα, πρωτότυπη ήταν και η μουσική της παράστασης την οποία συνέθεσαν οι αδελφές Αρετή και Ιωάννα Σπανομάρκου. Ομολογώ ότι η μουσική τους ήταν αυτή που ανέβαζε την συναισθηματική ένταση των ηρώων αλλά και των θεατών. Έγραψαν την μουσική με μεράκι και πραγματικά θα ήθελα να γνωρίσω περισσότερο τη δουλειά τους.

Εμείς που αγαπάμε το οικογενειακό θέατρο και  έχουμε μάθει τον Ορέστη Τρίκα μέσα από πολύ καλές πετυχημένες παραστάσεις  για παιδιά  που πρωταγωνίστησε  στο παρελθόν, μας ενθουσίασε ακόμα μια φορά, είναι έμπειρος ηθοποιός και ευλογία για τους μικρούς θεατές να βλέπουν καλούς ηθοποιούς στις παραστάσεις τους.

Ωστόσο, η παράσταση  “Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαϊδη,  που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο 10/11 στο Θέατρο Διάνα, είναι μια ιστορία που διδάσκει και  μικρούς και μεγάλους,  ότι η αγάπη είναι το πιο πολύτιμο  αγαθό που μπορεί να έχει ο άνθρωπος.   Είναι μια πολύ καλή δουλεμένη παράσταση, με 15 πολλά υποσχόμενους  νέους ηθοποιούς. Την συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί έχει να χαρίσει στους θεατές δυο ώρες ποιοτικής  ψυχαγωγίας. Στην παράσταση υπάρχει μια εμφάνιση έκπληξη που καλείστε να ανακαλύψετε εσείς…

Τα Χριστούγεννα λοιπόν,  είναι μια γιορτή που θα ενώσει τους  πιο μακρινούς συγγενείς και θα γεμίσει  τις καρδιές όλων μας με συναίσθημα.

Παίζουν επίσης ο Κωνσταντίνος Μουταφτσής,

Τατιάνα Μελίδου, Νίκος Βατικιώτης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παναγιώτα Χαϊδεμένου, Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Αλεξία Στολιδάκη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου, Γιάννης Φιλίππου, Βαγγέλης Ζάπας, Βασίλης Φακανάς, Άννα Μάγκου


 

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Επίσημη Πρεμιέρα Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Παραστάσεις κάθε  Κυριακή από 11 Νοεμβρίου μέχρι 13 Ιανουαρίου 2019

Κάθε Κυριακή  στις 12.00 και στις 15.00

Από Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία όλων των βαθμίδων, συλλόγους, ΚΑΠΗ και Δήμους κατόπιν συνεννόησης.

(Ειδική τιμή 7 €/άτομο για σχολεία και γκρουπ)

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Διάρκεια παράστασης

105’ (με διάλειμμα)

Προπώληση εισιτηρίων

Θέατρο ΔΙΑΝΑ και

ηλεκτρονικά μέσω www.viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/theatre/diana/mia-xristougenniatiki-istoria/

Facebook Page

https://www.facebook.com/achristmascarolGR/?modal=admin_todo_tour

&

https://www.facebook.com/apriori11/

Θέατρο ΔΙΑΝΑ | Ιπποκράτους 7 | 21 0362 6596 |

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.